Mergi direct la conținut »
Fiica unui acționar de la Tel Drum și apropiat al lui Dragnea, numită consul la Torino
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Fiica unui acționar de la Tel Drum și apropiat al lui Dragnea, numită consul la Torino

Fiica unui acționar de la Tel Drum și apropiat al lui Dragnea, numită consul la Torino

Fiica unui acționar de la Tel Drum și apropiat al lui Dragnea, numită consul la Torino. Este vorba despre Ioana Gheorghiaș, fiica lui Mugurel Gheorghiaș, zis ”Melcul”. Presa a relatat că acesta este prieten și coleg de trupă rock din studenție cu liderul PSD Liviu Dragnea și acționar la compania Tel Drum, aflată în procedură de insolvență.

De Valentina Postelnicu,

Joi,  mai multe hotărâri privind rechemarea şi numirea unor consuli generali au fost publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre consulatele generale ale României la Strasbourg, Edinburgh, Cernăuţi şi Torino

Astfel, potrivit deciziei din MOnitorul Oficial, Tiberiu Mugurel Dinu este rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Torino, Republica Italiană, în locul său fiind numită Ioana Gheorghiaş.

Ioana Gheorghiaș este angajată la Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit unor surse diplomatice, citate der Hotnews, Ioana Gheorghiaș a fost avansată anul trecut de la gradul diplomatic de secretar III la gradul de secretar II, la excepțional, de către ministrul Meleșcanu, la propunerea secretarului de stat George Ciamba. Ea era atunci consiliera lui Ciamba.

Potrivit ziarului România Liberă, Ioana Gheorghiaș a intrat prin consurs în diplomație, în anul 2015, din comisia de concurs făcând parte și Ciamba.

În declarația de avere postată pe site-ul MAE, Ioana Gheorghiaș are un venit de 48.701 în anul fiscal care a trecut. Aceasta mai are o casă de vacanță, de 200 de mp, aflaă în construcție din 2016, cu loc de parcare, în județul Buzău.

Duși cu vorba de două Guverne, oamenii din Cumpăna sunt într-o situație dramatică
Recomandări

Duși cu vorba de două Guverne, oamenii din Cumpăna sunt într-o situație dramatică

În plus, mai are un teren de peste 3.000 de mp, cumpărat în 2015 în aceeași localitate, comuna Podgoria, din județul Buzău.

Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), la finalul anului trecut, într-un dosar în care este impicată firma TelDrum. În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

DNA preciza că acest dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene. Tel Drum chiar ar fi modificat lungimea unui drum județean, într-un proiect cu fonduri europene. Bornele kilometrice, montate din 800 în 800 de metri.

În același timp, fiul vitreg al ministrului Teodor Meleșcanu a fost numit consul la Strasbourg, iar fiul șefului AEP, Daniel Barbu (ALDE), a fost numit consul în Marea Britanie.

Foto: Facebook


Citește și: EXCLUSIV/ Ovidiu Grosu trăiește în Danemarca, dar își amintește perfect de adolescența în Videle. ”Viorica Dăncilă mi-a fost profă și Carmen Dan colegă, mergeam la cules de mușețel!”


Close
Închide
  Close