„Niciun proiect nu poate fi aprobat sau publicat în Monitorul Oficial fără să aibă toate procedurile legale parcurse”, a declarat premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern.

Șeful Executivului a refuzat apoi să răspundă la întrebarea dacă Programul Anghel Saligny are sau nu toate avizele necesare, dar a adăugat că PNDL 3 „va trece sigur astăzi”, dacă are toate avizele.

Acest proiect va trece. Dacă are toate procedurile legale şi avizele, sigur va trece astăzi. Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcţie şi să nu respecte ceea ce are de făcut. Îi aştept pe colegii mei să facem reforme la Guvern

Premierul Florin Cîțu:

Cu referire la posibilitatea ca USR-PLUS să iasă de la guvernare, Florin Cîțu a replicat că „acum două zile, ştiu că au luat o decizie să nu iasă de la guvernare. În şedinţă nu s-a întâmplat acest lucru”. Chestionat suplimentar legat de acest subiect, premierul a răspuns: „Nu vorbesc despre discuţiile pe care le am cu partenerii mei de coaliţie”, precizând doar că „în şedinţă n-am primit ameninţări de la Dan Barna”.

„Eu vă spun că nu a fost acest lucru în şedinţa de Guvern. În şedinţă n-am primit ameninţări de la Dan Barna. E vorba despre un proiect care dezvoltă România şi care a primit observaţiile USR-PLUS”, a menționat șeful Guvernului.

Citeşte şi:

 Criză în coaliție. Premierul Cîțu a amânat ședința de Guvern, după ce miniștrii USR PLUS au refuzat să participe