Mergi direct la conținut »
Fosta soție a lui Jeff Bezos donează jumătate din averea sa de 35 de miliarde de dolari 
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Fosta soție a lui Jeff Bezos donează jumătate din averea sa de 35 de miliarde de dolari 

Fosta soție a lui Jeff Bezos donează jumătate din averea sa de 35 de miliarde de dolari 

MacKenzie Bezos, 49 de ani, a primit, în urma divorțului de Jeff Bezos, 4% din compania Amazon, adică în jur de 35 de miliarde de dolari. Ea a promis că va dona și fundației caritabile înființată de Bill Gates și soția lui. 

De Andreea Radu,

În luna aprilie a acestui an, Jeff Bezos și fosta lui soție, MacKenzie, au anunțat că au finalizat detaliile financiare ale divorțului. Fondatorul Amazon a rămas cu 75% din companie și toate drepturile de vot pe care i le-a cedat fosta soție.

În schimb, MacKenzie Bezos a devenit a patra cea mai bogată femeie din lume după divorțul de fondatorul Amazon.

Nuvelista MacKenzie, mamă a patru copii, a declarat după ce s-a ales cu 35 de miliarde de dolari că are o sumă „disproporționată” de bani de oferit, potrivit The Sun.

Ea s-a înscris pe Giving Pledge, campanie care încurajează cei mai bogați oameni să ajute la diverse cauze caritabile. Fosta soție a lui Jeff Bezos a promis că o parte din bani va merge la fundația „Bill & Melinda Gates”, înființată de Bill Gates și soția lui în anul 2000.

Jeff Bezos și MacKenzie Bezos au anunțat că divorțează în luna ianuarie a anului 2019, după 25 de ani de căsătorie. Cei doi s-au cunoscut în anul 1992, pe când ambii lucrau în cadrul companiei D. E. Shaw și s-au căsătorit în anul 1993.


Close
Închide
  Close