Mergi direct la conținut »
Fostul ministru al Comunicațiilor Valerian Vreme, achitat de Instanța Supremă în Dosarul Microsoft
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fostul ministru al Comunicațiilor Valerian Vreme, achitat de Instanța Supremă în Dosarul Microsoft

Fostul ministru al Comunicațiilor Valerian Vreme, achitat de Instanța Supremă în Dosarul Microsoft

Fostul ministru al Comunicațiilor Valerian Vreme a fost achitat în Dosarul Microsoft. Demnitarul era acuzat de abuz în serviciu în afacerea achiziționării licențelor pentru sistemele de operare care urmau să fie folosite în școli. Decizia în cazul lui Valerian Vreme nu este însă definitivă.

De Mihai Niculescu,

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis că fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei nu se face vinovat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dar au menținut sechestru asigurator asupra averilor inculpaților, pentru recuperarea prejudiciului.

Achită pe inculpatul Vreme Valerian pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. În baza art. 25, alin. 5 Cod de procedură penală, lasă nesoluţionată latura civilă a cauzei, vizând pretenţiile formulate de partea civilă Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. În baza art. 397 alin. 5 rap. la art. 25 alin. 5 Cod de procedură penală, menţine măsura asiguratorie a sechestrului asigurător, instituită prin ordonanţa nr. 204/P/2017 din data de 11.09.2017, necesară acoperirii pagubei cauzată Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale prin săvârşirea infracţiunii”, se arată în hotărârea instanţei, potrivit Agerpres.

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Valerian Vreme, ar fi încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli.

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele
Recomandări

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele

Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent, susțin anchetatorii.

„Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte, un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar, pe de altă parte, un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG”, se arată în rechizitoriu.

Sursa foto: Hepta


Citește și: TAROM, companie „de cartel” pentru curse charter: Amendă de 13 milioane de lei de la Consiliul Concurenţei, pentru înțelegeri cu agențiile de turism


 

Close
Închide
  Close