James Mattis, care a demisionat în 2018 după ce Trump a decis retragerea ttrupelor americane din Siria, a lansat un atac foarte dur la adresa liderului de la Casa Albă după protestele violente din ultima săptămână.

“Am observat derularea evenimentelor cu mânie şi consternare”, a scris Mattis în textul intitulat “Unirea face forţa”, sprijinindu-i pe manifestanţii care cer, “motivat” în opinia sa, egalitatea în drepturi.

Niciodată nu am crezut că forțele armate vor fi trimise să încalce drepturile constituționale ale cetățenilor. Ceea ce s-a întâmplat la Washington, de exemplu, naște un conflict între militari și civili.

James Mattis, fost șef al Pentagonului:

Mattis îl acuză pe Trump de abuz de autoritate și consideră că nu conduce țara ca un “adult adevărat”.

Plătim consecinţele celor trei ani fără un conducător matur la comandă.

Jim Mathis:

Reacția lui Trump: “Domnul Haos era, oricum, supraestimat”

Donald Trump a reacționat pe Twitter la acuzele lui Jim Mattis. Președintele SUA a spus despre fostul șef al Pentagonului că este „cel mai supraestimat general din lume” și că se bucură că a plecat.

„Probabil că singurul lucru pe care Barack Obama și cu mine îl avem în comun este că amândoi am avut onoarea să îl concediem pe Jim Mattis, cel mai supraestimat general din lume. I-am cerut demisia și m-am simțit excelent. Porecla lui era „Haos”, ceea ce nu mi-a plăcut și am schimbat-o în „Câine turbat”. Forța sa principală nu era una militară, ci relațiile publice personale. I-am oferit o viață nouă, lucruri de făcut și lupte de câștigat, dar o făcea destul de rar. Nu mi-a plăcut această modalitate de a conduce și nici multe alte lucruri la el, și mulți sunt de acord cu asta. Mă bucur că a plecat!”, a transmis Donald Trump pe Twitter.

Jim Mattis, 69 de ani, a fost primul șef al Pentagonului, în 2017, după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă. El era considerat până acum ca unul dintre puţinii capabili să-l ţină în frâu pe impulsivul fost om de afaceri.


Citeşte şi:

În plină criză de sănătate publică, premierul Orban are mesaje liniștitoare. Nu neapărat pentru pacienți, cât pentru industria pharma

Donald Trump n-a avut reacții adverse la hidroxiclorochină, spune medicul de la Casa Albă

Donald Trump susține că a mers în buncărul din Casa Albă pentru o “inspecție”, în timpul protestelor din SUA

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate