Mergi direct la conținut »
Fostul senator PSD Cătălin Voicu, eliberat condiționat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Fostul senator PSD Cătălin Voicu, eliberat condiționat

Fostul senator PSD Cătălin Voicu, eliberat condiționat

Fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat în 2013 la șapte ani de închisoare pentru corupție, a fost eliberat condiționat, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Dâmbovița.

De Magda Dragu,

 

Condamnat, în aprilie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șapte ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost eliberat noaptea trecută din Penitenciarul Găiești.

Încă din noiembrie 2015, Judecătoria Găești a admis propunerea de liberare condiționată a lui Cătălin Voicu. Eliberarea a venit după ce Voicu a susținut ieri, în fața instanței, că a muncit în penitenciar, ”chiar și munci considerate de unii înjositoare”, a scris mai multe cărți și ar fi făcut tot ce depinde de el pentru a fi eliberat condiționat.

Mai mult, avocatul lui Voicu a plusat și le-a prezentat magistraților și o caracterizare făcută de preotul de la locul de detenție, care susține că fostul senator e un exemplu pentru ceilalți deținuți. Totodată, Voicu a invocat și motive familiale pentru a fi eliberat condiționat, spunând că trebuie să își susțină familia. ”Tatăl meu a murit din cauza acestui proces, mama mea este bolnavă. Trăiesc o adevărată dramă”, a precizat fostul senator PSD.

În dosatul în care acesta a fost găsit vinovat pentru trafic de influență, au mai fost condamnați omul de afaceri Costel Cășuneanu și fostul judecător Florin Costiniu, care au primit câte patru ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de nouă ani. În schimb, omul de afaceri Marius Locic a primit patru ani de închisoare cu executare.

Cărțile îl scot și pe Cătălin Voicu din spatele gratiilor! Când află decizia definitivă

Close
Închide
  Close