Mergi direct la conținut »
FOTO: Cum arată un cort destinat trierii suspecţilor de coronavirus. Unde a fost montat Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

FOTO: Cum arată un cort destinat trierii suspecţilor de coronavirus. Unde a fost montat

Toți cei care sunt suspecţi de infecție cu noul coronavirus COVID-19 şi ajung la Unitatea Primiri Urgențe din Cluj-Napoca vor fi triaţi într-un cort special, care a fost montat vineri seara de autorităţi, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

De Simona David,

Cazurile speciale vor ajunge apoi la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, acolo unde se efectuează testele epidemiologice pentru coronavirusul de tip nou.

În cort se va efectua triajul rapid, cu accent pe ancheta epidemiologică, pentru pacienții care prezintă febră și/ sau simptome respiratorii, cu scopul depistării rapide a cazurilor la risc pentru infecții virale respiratorii, tip gripă/ COVID-19, și pentru a reduce la minimum riscul transmiterii infecției gripale/ COVID-19 la pacienții cu alte patologii (AVC, infarct miocardic acut, politraumă etc.), se precizează în mesajul transmis pe Facebook.

Pentru început, aici își vor desfășura activitatea un medic și un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Dacă sunteți în auto-izolare la domiciliu, nu părăsiți locuința. Dacă totuși aveți nevoie să vă adresați direct unui serviciu medical, să declarați că v-ați aflat în autoizolare la domiciliu, pentru a preveni contaminarea altor persoane din UPU/ CPU/ cameră de gardă sau a personalului medical. Vă îndemnăm să luați toate măsurile de prevenție necesare și să respectați regulile impuse de autorități.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca:

Pacienții care se prezintă la spital, în UPU sau oriunde altundeva, în primul rând să fie sinceri pentru că orice încercare de a ascunde faptul că au fost într-o zonă de contact nu îi va vindeca, dar apare riscul de a-i îmbolnăvi pe alții”, au transmis autorităţile recent.

Statistic, unul din cinci români este vulnerabil în fața noului coronavirus COVID-19.

Vineri, în România, s-au înregistrat mai multe cazuri noi decât în China, numărul total al românilor infectați cu noul coronavirus apropiindu-se de 90.

Close
Închide
  Close