Pe întreaga plajă Modern, domnesc umbrele, terase, mașini pline de bere din care să se adape cei însetați și tonete de înghețată gata, gata să se topească, din cauza atmosferei. Dar până să ajungeți în interiorul locului în care este spectacolul va trebui să suportați căldura și să aveți nervi de oțel.
Pentru început, dacă veniți cu mașina personală, este de preferat să o lăsați la câțiva kilometri de locul festivalului, pentru că zona se va transforma într-un paradis pentru hoți. În plus, în zona festivalului, nu prea s-au văzut destule toalete cât să acopere nevoile a 150.000 de oamenit așteptați.
Dar pe de altă parte, marea este aproape, iar localnicii se așteaptă ca aceasta să ajungă cea mai mare toaletă de pe malul Mării Negre în aceste zile. Cei care stau în zonă nu sunt deloc încântați de cele 3 zile care vor urma.
Cu autobuzul la Neversea
Dacă veniți cu trenul, de la gară veți găsi destul de autobuze pe care scrie „Neversea”, așa că știți unde vor ajunge acestea. Spre exemplu, cele cu 43 pe ele vă duc chiar sus pe faleză, în timp ce autobuze precum 44, 51, 101 vă vor duce aproape de portul turistic, care este chiar lângă intrarea principală de la Neversea.
RATC chiar a pus în vânzare în aceste zile abonamente de 24 de lei, pentru 7 zile, și de 5 lei, pentru o zi, ambele sunt valabile pe toate liniile. Așteptați-vă la controale pe aceste rute, controale care vor și însoțite și de forțele de ordine, de jandarmi în special. Și cu jandarmii nu se negociază ca la piață. Amenda s-ar putea să vă coste biletul de intrare la Neversea.
În cazul în care nu știți unde să coborâți, uitați-vă după niște steaguri mari verticale albastre pe care scrie Neversea. Sunt postate pe stâlpi la înălțime de câțiva metri, pentru a fi vizibile chiar și pentru cei mai puțin atenți. (Vezi AICI cum circulă autobuzele la Neversea)
Citește și: Guvernul vrea să înghețe angajările în acest domeniu! Cine sunt persoanele care ar putea fi afectate
Mâncare la Neversea
Teresele din zonă au rămas neclintite, dar prețurile sunt ceva mai mari, cam cu vreo 20%, așa că dacă veniți flămânzi, fiți pregătiți măcar financiar, nu de alta dar nisipul bătătorit nu e comestibil, iar muzica hrănește doar sufletul, nu și stomacul.
În cazul în care localurile și terasele de pe plajă vi se par scumpe, puteți să mergeți în portul turistic, unde terasele cu specific pescăresc de-abia așteaptă noi vizitatori. Numai că și acestea sunt pentru cei cu dare de mână.
Și dacă sunteți ceva mai siloși, nu aruncați un ochi în bărcile de lângă, nu de alta, dar s-ar putea să nu vă placă faptul că peștele este adus în găleți mari de vopsit.
Ajutor de la Google
Pentru cei care au Android, Google vă va oferi un mic ajutor, ca să nu vă consumați tot traficul de internet. Și cel mai probabil veți primi notificări cu toate WiFi-urile din zonă. Dar aici, aveți mare grijă ce permisiuni acordați rețelelor de WiFi, pentru că riscați să rămâneți fără datele personale și dacă faceți plăți prin telefon s-ar putea ca până la finalul festivalului să rămâneți fără bani în cont.
Tinerii, cu planul gata făcut
Cazarea este ultima problemă a celor care vin la festival, iar asta se vede după bagajul pe care-l au la ei. Cort, rucsac, neopren sau un sac de dormit, acestea sunt accesoriile. Ba mai mult, stând pe scările care coboară spre plajă nu am putut să nu auzim doi tineri care își făceau planul pentru festival. „Vreau să mă dau la o nemțoaică. Am auzit că sunt bune. O să fie viață frate, o să vezi”.
Dar dacă totuși vreți cazare, aveți la îndemână „Clanul Babelor” sau puteți merge până la Delfinariu, unde este cel de-al doilea punct comercial de intermediari pentru cazare. Din acea zonă sunteți la câteva stații de autobuz de Neversea.
Tot pe scări, grupurile de tineri își fac liste, se organizează pentru intrare, stau la umbra copacilor pentru a fugi de toropeala celor peste 30 de grade de afară.
Mai sus, pe terasă, la umbră stau doi muncitori, care după ce au dat cu sapa în ciment pentru a curăța iarba zăbovesc nițel. Este semnul că autoritățile vor ca totul să fie impecabil, dar, din păcate, infrastructura trădează o neglijență de câteva decenii.
Citește și: Avea o tumoră pe creier, dar medicii cu zis că e „alintată”. Moartea nedreaptă a unei tinere de 18 ani din Bârlad