Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri

#salvatipipera/ Bariera CFR de la Petricani s-a defectat din nou, marți. Blocaj timp de aproape o oră în Nordul Capitalei (FOTO&VIDEO)

Blocaj în nordul Capitalei, marți. Bariera de la calea ferată București-Constanța de pe Petricani s-a defectat din nou. Circulația s-a desfăşurat, cu dificultate, timp de aproape o oră.

La această oră, traficul se desfășoară fără probleme în zonă.

Nu este prima oară când bariera de pe Şoseaua Petricani se defectează, din cauza faptului că este foarte uzată. Pe 29 martie, șoferii au circulat cu dificultate, pe un singur fir, timp de câteva zeci de minute, din cauza defecțiunii.

Calea ferată care testează zilnic nervii şoferilor care trec prin Pipera

Linia de tren care leagă Gara de Nord de Gara Obor este, în mare parte, cea pe care pleacă trenurile către Constanța și poartă indicativul M800. În ultimii ani, infrastructura aferentă acestei rute a beneficiat de investiții şi a fost modernizată. Complet electrificată și cu terasamentul refăcut, linia ferată din nordul Capitalei “ține” viteze de până la 160 de kilometri la oră.

Cursa urbană, inagurată în 2009, era estimată la mii de oameni în fiecare zi. La aproape 10 ani distanță, din Gara de Nord se urcă în trenul de Obor aproximativ 20 de persoane.

Deși calea ferată trece prin cartiere importante din București, trenul urban face stații doar în Gara Băneasa și Gara Pantelimon, la Dragonul Roşu.

Trenul nu oprește în Pipera, dar calea ferată generează, în schimb, în fiecare zi cozi kilometrice de mașini. Bariera din capătul străzii Petricani, de la granița cu orașul Voluntari, blochează traficul, indiferent dacă pe-acolo trec trenuri de persoane sau marfare. Iar nervii şoferilor şi navetiştilor sunt puşi la încercare, aşa cum s-a întâmplat şi joi seară, când bariera s-a defectat.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că salvar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Implică-te! Semnează petiția #salvatipipera.

Close
Închide
  Close