Mergi direct la conținut »
Frans Timmermans: statul de drept din România e în pericol și se generează creșterea corupției. ”Comisia va spune 'nu'”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Frans Timmermans: statul de drept din România e în pericol și se generează creșterea corupției. ”Comisia va spune 'nu'”

Frans Timmermans: statul de drept din România e în pericol și se generează creșterea corupției. ”Comisia va spune ‘nu’”

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, consideră că statul de drept din România este în pericol și din această cauză corupția ar putea crește. Acest lucru este inacceptabil iar Comisia va spune ”nu” și va lupta împotriva acestui flagel. Timmermans candidează la funcția de preşedinte al CE.

De Mihai Niculescu,

Comisia Europeană și familia socialiștilor europeni nu vor accepta ca în România lupta anticorupție să fie diminuată, a declarat vineri, la Euronews, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Politicianul olandez a fost întrebat despre situația statului de drept în România. O persoană din public l-a interpelat pe Frans Timmermans de ce UE a fost dură cu Polonia și Ungaria, dar mai puțin cu România, care e guvernată în prezent de social-democrați, relatează hotnews.ro.

Problema în România e lupta împotriva corupției. Politicienii încearcă să scape de presiunea pe care o resimt în această luptă anticorupție, iar acest lucru este inacceptabil și Comisia va spune „nu”, la fel în familia noastră politică vom spune „nu” față de acest lucru”, a răspuns oficialul Comisiei.

E un lucru cert că, dacă statul de drept e în pericol, daca nu există echilibru instituțional (separației puterilor în stat), corupția va crește”, a mai spus Timmermans.


Citește și: Cum se bucură de modificarea Codului Penal pedofilii condamnaţi şi violatorii rămaşi în libertate! Oferta deputaţilor: iei 10 ani de închisoare, faci doar 5


 

Close
Închide
  Close