Mergi direct la conținut »
Fuga prințesei Dubaiului în Marea Britanie riscă să declanșeze o criză diplomatică
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Fuga prințesei Dubaiului în Marea Britanie riscă să declanșeze o criză diplomatică

Fuga prințesei Dubaiului în Marea Britanie riscă să declanșeze o criză diplomatică

Prințesa Haya Al Hussein, soția șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a fugit din Dubai și, potrivit unor surse, se ascunde într-o casă din Marea Britanie.

De Octavian Cojocaru,

Reședința din Kensington unde se presupune că se află Prințesa Haya a fost cumpărată cu 85 de milioane de lire de la indianul Lakshmi Mittal.

Se zvonește că prințesa a fugit după ce a aflat detalii cutremurătoare despre Prințesa Latifa, care și ea a fugit anul trecut din Dubai, acuzând faptul că a fost molestată. Prințesa Haya se temea pentru viața ei.

Nu se știe, deocamdată, dacă aceasta va cere divorțul de Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, dar se spune că ar fi discutat deja să fie reprezentată de casa de avocatură care l-a avut client și pe Prințul Charles la divorțul de Prințesa Diana.

Fuga prințesei Haya riscă să provoace o criză diplomatică între Marea Britanie și Emiratele Arabe Unite, notează The Guardian. Britanicii erau aliații Emiratelor Arabe Unite în conflictul cu Yemen.

Prințesa Haya este și ea o apropiată a Casei Regale britanice, fiind văzută deseori la diverse evenimente.

Presiuni pentru extrădarea ei

Au apărut zvonuri că guvernul britanic ar fi fost căutat de persoane din Casa Regală din Emiratele Arabe Unite pentru a-i cere ajutorul în extrădarea acesteia.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

Guvernul din Emiratele Arabe Unite a negat orice intervenție în acest sens. Cazul ar putea zgândări și relațiile diplomatice dintre Emiratele Arabe Unite și Iordania, fiindcă Prințesa Haya este sora vitregă a Regelui Iordaniei.

Mary Robinson, fost președinte Irlandei, a fost anul trecut în Dubai, la cererea Prințesei Haya, unde s-a fotografiat alături de Prințesa Latifa.

Întrebată despre această vizită, Robinson a spus: „N-am nimic de comentat. N-am nicio altă altă prietenă acolo decât pe Prințesa Haya, care a rămas prietena mea”, a spus Mary Robinson.

Purtătorul de cuvânt al Prințului Mohammed bin Rashid Al Maktoum a refuzat să ofere vreun comentariu până acum referitor la fuga Prințesei Haya, care i-a luat cu ea și pe cei doi copii ai cuplului.

Fotografie principală: EPA


Citește și:

Emirul Dubaiului și-a dat în judecată soția care l-a părăsit și a fugit în Londra cu copiii

VIDEO&FOTO | Soţia şeicului din Dubai a fugit în Marea Britanie pentru că „se temea pentru viața ei”. Legătura dintre fuga Prințesei Haya și cea a Prințesei Latifa

Close
Închide
  Close