Mergi direct la conținut »
Furtunile puternice au măturat judeţele Teleorman și Arad. Nu scăpăm de fenomenele extreme
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Furtunile puternice au măturat judeţele Teleorman și Arad. Nu scăpăm de fenomenele extreme

Furtunile puternice au măturat judeţele Teleorman și Arad. Nu scăpăm de fenomenele extreme

 Furtunile  puternice au măturat judeţele Teleorman și Arad, sâmbătă seara. România nu scapă de fenomenele meteo extreme.

Jumătate din ţară se află în continuare sub avertizare de vreme severă. Asta înseamnă instabilitate atmosferică şi ploi abundente.

inundatii
Fenomenele meteo periculoase, manifestate prin averse, scurgeri de pe versanți și intensificări ale vântului, au condus la inundarea a 56 locuințe, 30 anexe gospodărești, 10 beciuri și subsoluri, 87 curți. Totodată, au fost afectate 30 fântâni, 7 tronsoane de drum și un tronson de cale ferată. Pe timul acțiunilor de intervenție nu au fost înregistrate victime și nu s-au impus măsuri speciale de protecție prin evacuare sau relocare a populației.

Pompierii au acționat cu tehnică specifică pentru evacuarea apei din gospodării, decolmatarea podețelor afectate și înlăturarea aluviunilor de pe carosabil sau a arborilor căzuți din cauza vântului.

O situație de urgență deosebită a fost înregistrată în localitatea Adjud din județul Vrancea, unde pompierii militari au acționat pentru salvarea unui cioban cu 200 de animale rămase blocate pe insulă în mijlocul râului Siret. Militarii au intervenit cu bărciile pentru preluarea animalelor, iar ulterior le-au transportat spre malul râului unde au fost evacuate în siguranță.

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Un alt eveniment important a avut loc în județul Teleorman, pe raza localității Vârtoapele, unde circulația feroviară a fost temporar blocată din cauza unui incendiu provocat de un fulger la locomotiva unui tren care transporta aproximativ 100 persoane. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, iar circulația feroviară a fost reluată imediat după înlocuirea locomotivei.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate întreruperi în 11 localități din județele Bacău, Iași și Vaslui.

Codul galben de ploi torențiale și furtuni pe raza a cinci județe a fost emis sâmbătă seara de Administrația Națională de Meteorologie. Sunt vizate de fenomene periculoase județele Giurgiu, Gorj, Dolj, Teleorman și Mehedinți. Sunt prevăzute căderi de precipitații care pot ajunge până la 35 de litri pe metrul pătrat.

Citește și

REPORTAJ / Drezina polițiștilor de frontieră ”taie” muntele la granița cu Ucraina. Calea ferată forestieră are aproape o sută de ani și este unică în Europa

Close
Închide
  Close