MENIU CAUTĂ
05 Sep. 2018 21:59 , de Valentina Postelnicu

Gabriela Firea, despre șefia PSD București: „Știu cinci persoane cărora Dragnea le-a promis funcția, dacă mă atacă”

Distribuie

Gabriela Firea a declarat, miercuri seară, că Liviu Dragnea a vorbit cu cinci oameni din PSD, cărora le-a promis funcția de președinte al filialei din București, dacă o vor ataca, după ce l-a contestat pe liderul PSD. 

Întrebată dacă va candida pentru șefia PSD București, Gabriela Firea a precizat că, pentru ea, important este să fie „om” și nu să aibă o funcție în partid.

Firea a mai afirmat că preşedintele PSD a „tranzacţionat” funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti către cinci persoane.

„De a doua zi (după CEx-ul PSD de la Neptun – n.r.) a tranzacţionat funcţia de preşedinte interimar la PSD Bucureşti, deja a oferit-o numai eu ştiu cinci persoane, eu am aflat cinci persoane cărora domnul Dragnea le-a spus că dacă fac ceea ce trebuie zilele acestea, şi anume să mă atace, vor primi sprijinul pentru a fi preşedinte la PSD Bucureşti”, a spus ea.

Firea a susţinut că mai bine ar rămâne simplu membru PSD şi primar general, decât să aibă multe funcţii în partid şi să accepte „acest stil de a conduce”.

Firea a mai arătat că sunt și alți oameni în partid care gândesc ca ea.„Sunt convinsă că sunt și, dacă nu se vor exprima și voi rămâne o voce solitară, probabil că, deși gândesc ca mine, nu au dorit să se exprime. Eu nu am mai putut să trăiesc în această relație ipocrită”, a continuat Firea.

Primarul general al Capitaleia menționat că forul care va decide în privinţa posibilelor urmări ale luărilor sale de poziţie din ultimele zile este Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat.

„Dacă aduc anumite critici, ele sunt pentru faptul că am ajuns la limita de sus a suportabilităţii, că trebuie să spună cineva ce se întâmplă. Nu vreau sub nicio formă să afectez imaginea partidului, dar cred că ea este mult mai afectată dacă nu spunem cu adevărat ce se întâmplă şi dacă nu punem degetul pe rană şi dacă nu identificăm problema, pur şi simplu chirurgical, decupând acea problemă pe care o avem, bineînţeles, în mod democratic şi în mod statutar. Mai departe, Comitetul Executiv va decide dacă eu voi fi dată afară din partid sau dacă se schimbă ceva la nivelul conducerii acestuia şi dacă se înţelege că un partid nu este un SRL, că România nu poate fi privatizată de un singur om, PSD nu poate fi privatizat, de asemenea, de un singur om, nu poate să conducă cu un grup mic de persoane mai degrabă din afara partidului decât din interior şi cu puţini din interior şi să nu folosească şi să nu se consulte cu reprezentanţi din Biroul Permanent Naţional, cu Comitetul Executiv, cu oameni care sunt legitimaţi prin votul cetăţenilor sau care sunt specialişti, care sunt oameni care au dovedit în viaţa lor o bună pregătire pe anumite domenii”, a spus Gabriela Firea.

CExN al PSD a stabilit, sâmbătă, la Neptun, să se organizeze alegeri pentru funcţia de preşedinte în 11 organizaţii judeţene conduse de lideri interimari, printre acestea fiind şi organizaţia PSD Bucureşti condusă de primarul Capitalei.

Deja și-a anunțat candidatura la șefia Organizației Brăila fostul premier Mihai Tudose, iar la Buzău a câștigat șefia filialei Constantin Toma, primarul municipiului.

Potrivit unor surse politice, Dragnea a propus, în ședința CExN PSD, organizarea de alegeri pentru funcția de președinte în toate filialele PSD conduse de lideri interimari. Aceleași surse au mai spus că propunerea lui Dragnea a fost acceptată în CExN, iar alegerile ar urma să aibă loc săptămâna aceasta.

Printre filialele conduse de un președinte interimar este și PSD București, unde lider este Gabriela Firea. Alte filiale judeţene PSD sunt în Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Iaşi, Giurgiu şi Sibiu.

Retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD este benefică pentru partid, a anunțat, miercuri, Primarul capitalei, Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

Edilul susține că șeful PSD obișnuiește să ia deciziile fără să mai consulte aproape pe nimeni din partid, preferând să se sfătuiască cu câteva persoane apropiate din afară. „Domnul Dragnea zâmbește și ocolește adevărul foarte frumos” a explicat Gabriela Firea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii