MENIU CAUTĂ

Gabriela Firea, susținută de 24 de consilieri PSD! Au semnat o scrisoare deschisă de susținere a primarului Capitalei

Distribuie

Gabriela Firea este susţinută de 24 de consilieri PSD din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Aceştia au semnat o scrisoare deschisă de susţinere a Primarului Capitalei. 

Textul scrisorii deschise semnate de 24 de consilieri PSD: 

„Pentru prima dată în istoria postdecembristă, începând de la alegerile din 2016, Bucureştiul este administrat de o echipă unitară. Am dus împreună, alături de candidatul pentru Primăria Generală, candidaţii la Primăriile de sector, cei pentru Consiliile Locale şi pentru Consiliul General, o campanie electorală deloc uşoară, axată exclusiv pe soluţiile pe care le-am propus bucureştenilor.

Din prima zi de mandat, ne-am concentrat eforturile pentru rezolvarea problemelor Capitalei, alături de colegii de la ALDE şi de toţi cei care au înţeles că suntem în primul rând reprezentanţii cetăţenilor şi abia în plan secund ai unor formaţiuni politice.

Am fost martori, zi de zi, la eforturile depuse de Dna Primar General pentru deblocarea sau iniţierea unor proiecte de anvergură, pentru obţinerea sprijinului din partea altor autorităţi ale statului acolo unde problemele nu puteau fi rezolvate pe plan local.

Solicitările adresate Guvernului, votate de toată lumea

Am votat cu toţii solicitările adresate Guvernului pentru a trece în administrarea Municipiului Bucureşti a ELCEN, a Centurii Ocolitoare şi a Metroului, pentru că nicio altă instituţie a statului nu va avea interes mai mare pentru aceste obiective decât Primăria Capitalei. De aceeaşi părere sunt şi oamenii, cu care ne întâlnim zi de zi, şi pe care nu-i interesează disputele politice sau birocratice.

Ei ştiu că traficul e un coşmar, iar Centura în loc să degreveze arterele din oraş e ea însăşi un focar de blocaje, că magistrala de metrou din Drumul Taberei pare că nu se va mai termina niciodată şi ne prinde anul 2020 fără metrou la aeroport, că reţeaua de termoficare este învechită şi are mari pierderi care se traduc în facturi mai mari către populaţie.

Acestea sunt lucrurile care ne preocupă şi pentru care luptă Dna Primar General Gabriela Firea. Nimic din ceea ce solicităm pentru Bucureşti şi pentru bucureşteni nu este în detrimentul altor localităţi sau al altor oameni.

Din contră, Dna Firea a militat, atât de la nivelul funcţiei de vicepreşedinte al PSD, alături de ceilalţi primari din Asociaţia Municipiilor din România, pentru rezolvarea unor probleme generale ale administraţiei publice locale, cum ar fi de exemplu măsurile compensatorii pentru echilibrarea bugetelor sau modificările Legii Achiziţiilor Publice şi ale Codului Administrativ.

Înţelegem, în acest context, demersul politic al Dnei Firea şi, având convingerea că nu există o altă agendă ascunsă, o asigurăm de sprijinul nostru deplin.

Noi nu suntem masă politică de manevră, ci suntem aici pentru a ne face datoria faţă de bucureşteni. Prin urmare, Dna Primar General se poate baza pe voturile noastre, ca şi până acum, pentru toate proiectele benefice pentru oraşul nostru şi pentru locuitorii săi”.

Scrisoarea semnată de cei 24 de consilieri PSD vine în contextul în care vor fi organizate alegeri pentru alegerea președintelui plin al PSD București. Gabriela Firea a declarat, miercuri seară, că Liviu Dragnea a vorbit cu cinci oameni din PSD, cărora le-a promis funcția de președinte al filialei din București, dacă aceștia o vor ataca public.


CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV/ Situație absurdă la Universitatea din București. Zeci de absolvenţi sunt obligaţi să restituie bursele fiindcă au promovat toate examenele!

Citește mai multe despre PSD pe Libertatea.

Comentarii