MENIU CAUTĂ
28 Dec. 2012 15:43

Gata cu şpăgile la paznicii din spitale!

Distribuie

Astfel, orele oficiale de vizită vor fi cuprinse, de luni până marţi, între 15.00 şi 20.00, iar în weekend, între 10.00 şi 20.00, potrivit noilor prevederi publicate în Monitorul Oficial, în data de 17 decembrie. Managerii unităţilor sanitare au obligaţia să afişeze programul de vizite la toate intrările în spitale, iar persoanele care asigură paza unităţilor sanitare vor da o declaraţie prin care se angajează să nu primească nici un fel de atenţii' pentru a permite accesul în afara programului de vizite. În caz contrar, se vor aplica sancţiuni administrative, până la desfacerea contractului de muncă pentru persoana care se face vinovată.
Totodată, Ordinul prevede că un pacient internat într-un salon cu mai mult de trei paturi poate fi vizitat de maximum trei persoane, iar durata vizitei va fi limitată la o oră. Bolnavii aflaţi în stare critică sau terminală vor putea fi vizitaţi la orice oră, indiferent de secţia în care sunt internaţi.

Statul va da o parte din banii pentru tratamentele în străinătate

Cunoscutul Formular E112, care a ajutat mii de români să se trateze în străinătate, va fi eliminat anul viitor, după ce o nouă directivă europeană va intra în vigoare. În plus, costurile serviciilor medicale acordate în străinătate vor fi plătite de Casa de Asigurări la nivelul preţurilor de la noi din ţară, iar diferenţa de bani va fi suportată de pacient.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla! O persoană a murit
Comentarii