Mergi direct la conținut »
Fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, unde trei dansatoare au ars de vii, dat în urmărire internațională
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, unde trei dansatoare au ars de vii, dat în urmărire internațională

Fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, unde trei dansatoare au ars de vii, dat în urmărire internațională

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, a fugit, după ce a fost condamnat marți la opt ani de închisoare cu executare. Surse judiciare citate de Mediafax precizează că pe numele bărbatului a fost emis un mandat de urmărire internațională.

De Răzvan Mihalașcu,

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, este de negăsit, după ce marți a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Pe numele bărbatului a fost emis un mandat de urmărire internațională, notează Mediafax.

George Karam a fugit după condamnarea la închisoare

Curtea de Apel Constanța l-a condamnat marți pe George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, în care trei tinere au murit într-un incendiu, la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

De asemenea, instanța a mai dispus acordarea sumei de aproximativ un milion de euro cu titlul de daune morale și materiale.

Pe 5 aprilie 2014, cântăreața Ioana Nicoleta Cengher şi dansatoarele Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă au murit, după ce un incendiu puternic a avut loc în restaurantul Beirut din Constanța. În momentul izbucnirii focului, fetele se aflau în mansarda localului și nu au mai putut fi salvate, notează sursa citată.

Ilegalitățile descoperite de procurori la restaurantul Beirut din Constanța

Potrivit procurorilor, mansarda a fost construită ilegal, fără autorizaţie, fără proiect sau expertiză tehnică. Incendiul a izbucnit din cauza unor probleme la instalația de gaze naturale, care a fost, de asemenea, recordată și menținută ilegal, fără niciun aviz, spun anchetatorii.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Întreaga mansardă a ars și s-a prăbușit peste restaurant. Procurorii susțin că firma care administra restaurantul a angajat 11 persoane fără contract de muncă și a întocmit fișe false de instruire în domeniul situațiilor de urgențe. Documentele au fost folosite cu ocazia verificărilor efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa.

În noaptea producerii tragediei, pompierii ajunși la fața locului nu au putut face nimic deoarece incendiul era generalizat. Trei fete au murit, iar alte patru persoane au fost intoxicate cu fum.

Potrivit sursei citate, George Karam a fost găsit vinovat pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, complicitate la realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, construire fără autorizaţie în zonă construită protejată şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Foto: Cătălin Schipor / Libertatea

Close
Închide
  Close