De Andreea Archip,

Guvernul german este pregătit să facă față crizei coronavirusului, având echipamentul medical necesar care lipsește altor țări. Nu pot spune același lucru în ceea ce privește nevoia de personal. Așa că până în acest moment, două din landurile germane au găsit o soluție de moment pentru a rezolva această problemă.

Practic, au cerut ajutorul comunităților de imigranți și refugiați, potrivit Infomigrants.net. În Saxonia, organizația regională medicală a făcut un apel apel public: “Doctorii străini din Saxonia care nu au încă o licență pentru a practica medicina pot să ajute în îngrijirea medicală în criza coronavirusului”.

Deja 300 de voluntari au răspuns deja apelului doar în Saxonia, dintre care “mulți doctori străini ale căror proceduri de licențiere nu au fost încă încheiate, dar al căror ajutor e foarte bine-venit”. Din această categorie este și medicul rezident Shadi Shahda, venit din Siria în urmă cu nici un an. Examenul pentru a putea profesa ca medic a fost anulat din cauza coronavirusului. Dar acum are șansa de a lucra în spitalele nemțești.

În orașul Hamburg, unde numărul persoanelor infectate a ajuns la 1.450, a fost lansat un apel similar și deja 1.000 de oameni au răspuns chemării de pe Facebook.

La apelurile lansate de Ministerul Sănătății poate aplica oricine, indiferent de rezidență. În perioada următoare, vor exista locuri vacante pentru azilanți și în ferme, pentru că închiderea granițelor face mai dificilă găsirea de personal sezonier.  

“Totul se rezumă la întrebarea dacă oamenii care locuiesc în Germania și le este interzis să muncească sunt acum pregătiți – doresc și pot – să ajute la munca pe câmp. Eu cred cu tărie că da”, a spus Julia Klöckner, ministrul agriculturii din Germania. 16.000 de azilanți au răspuns deja la acest apel.

Citeşte şi:

Cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la “Universitar”: “Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.