MENIU CAUTĂ

Medicul Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Distribuie

Medicul Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Dosarul a fost înregistrat săptămâna trecută la Tribunalul București. 

Dosarul în care renumitul chirurg Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată, fiind acuzat de luare de mită, a fost înregistrat la Tribunalul București pe 8 iunie și încă nu a fost stabilită o dată pentru începerea procesului.

Anul trecut, în luna decembrie, anchetatorii l-au acuzat pe Burnei de luare de mită, dar și de malpraxis. Anchetatorii au susținut că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie 2016, medicul ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul ”Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat,  sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.

Anchetatorii susţin că Gheorghe Burnei îi obliga pe părinţii copiilor operaţi de el să cumpere proteze de la firma Argonmed, care în schimb îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese. Burnei folosea atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confecţionate artizanal de cunoştinţe ale medicului de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Masurării, potrivit procurorilor.

„În categoria experimentelor pe copii sunt incluse şi intervenţiile chirurgicale efectuate cu oase de vită fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC”, au mai scris procurorii.

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost depuse zeci de plângeri de pacienți și părinți ai pacienților operați de medic.

Citește mai multe despre Gheorghe Burnei și Tribunalul Bucuresti pe Libertatea.

Comentarii