De Răzvan Mihalașcu,

Tonel Pop și ceilalți avocați s-au prezentat, luni, la sediul DIICOT, pentru a studia dosarul, notează Mediafax. Apărătorul familiei Melencu a afirmat că Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat din arest.

Pot să îl achite la un moment dat, ceea ce este mult mai grav.

Tonel Pop, avocat

Avocatul a explicat că o persoană nu poate sta mai mult de șase luni în arest preventiv, iar Gheorghe Dincă a fost arestat în luna august.

Potrivit sursei citate, Tonel Pop acuză că nu sunt probe în dosarul „Caracal”.

„Eu sunt curios să studiez anumite volume sau anumite documente despre care eu ştiu că există, dar de multe ori nu sunt acolo, în acele dosare, pur şi simplu dosarele nu toate sunt legate, sper ca de această dată procurorul şef DIICOT, doamna Hosu să fi dat dispoziţie ca procedura legală să fie şi respectată, toate actele să fie îndosariate, să fie legate, opisate şi noi să putem să le studiem”, a mai spus Tonel Pop, conform Mediafax.

Avocatul a menționat că nu s-a încheiat audierea lui Gheorghe Dincă în cazul dispariției Luizei Melencu, urmând ca anchetatorii să continue verificările în cazul Alexandrei Măceșanu. Mai mult, Tonel Pop a explicat că o filmare în care apare Luiza Melencu și o femeie în roșu ar fi fost făcută cu trei camere de vederi, însă imaginile surprinse de două dintre acestea nu mai există.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Avocatul familiei Măceșanu: „Nu sunt probe care să conducă spre aceste crime”

Aurel Moldovan, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, a precizat, la rândul său, că Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat pe motiv că nu sunt suficiente probe la dosar, conform Știrileprotv.

După cum bine știți, încă de la început de când am intrat în această cauză am spus că nu sunt probe care să conducă spre aceste crime efectuate de către inculpatul Dincă.

Aurel Moldovan, avocat

Apărătorul a menționat că „modalitatea incorectă în care s-au administrat aceste probe pe săvârșirea infracțiunii de omor, întrucât, arderea în butoi, după cum v-ați dat seama, nu poate fi supusă unei astfel de situații de fapt și de drept”.

Moldovan a afirmat că Gheorghe Dincă ar putea fi pus în libertate, după expirarea celor șase luni de arest preventiv.

„Se poate pune în libertate. După cum bine știți nu poate continua sub nicio formă dacă dosarul nu este trimis în judecată pentru a se menține această măsură preventivă. Deci în mod obligatoriu organul de urmărire penală trebuie cumva să facă – ori să soluționeze dosarul ori să-l pună în libertate”, a mai menționat avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan.

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?
Recomandări

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?

 

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza

În fața anchetatorilor, Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu pe data de 25 iulie, în jurul orei 12, după ce a surprins-o cu telefonul în mână, iar apoi i-a incinerat corpul.

Alexandra Măceșanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Adolescenta a sunat de trei ori la 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autoritățile nu au reușit să identifice locul în care fata se afla.

Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Luiza Mihaela Melencu (18 ani), din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge în Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Gheorghe Dincă a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la liziera unei păduri de lângă Caracal.

Citeşte şi:

FOTOREPORTAJ | Trei luni după tragedia de la Caracal. Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă

Dosarul trebuie luat de la zero! Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani: „Acolo nu este un singur autor!”

Filmul Colectiv, la al cincilea trofeu! Presa anti-Orban din Budapesta laudă curajul presei române de a lupta cu „canalele de propagandă ale Guvernului”

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile