MENIU CAUTĂ
28 Dec. 2017 12:32

Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Care sunt acuzațiile procurorilor DNA

Distribuie

Fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un nou dosar și urmează să fie judecat de Tribunalul Neamț pentru trafic de influență.

Fostul edil ar fi promis că va interveni la Hidroelectrica în schimbul obținerii unei sponsorizări la echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ.

„La începutul anului 2010, inculpatul Ştefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societăţi comerciale cu activitate în construcţii ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC HIDROELECTRICA SA – SUCURSALA HIDROCENTRALE BISTRIŢA privind un obiectiv de investiţii având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În schimbul banilor, Gheorghe Ștefan ar fi promis că va interveni pe lângă funcționarii din conducerea Hidrolectrica, societatea de stat care aloca fondurile necesare investiției, pentru a aloca în continuare sume pentru finanțarea obiectivului.

„În temeiul solicitării lui Ştefan Gheorghe, în perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ în calitate de prestator şi societatea cu activitate în construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condiţiile în care nu există nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator”, conform sursei citate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

În septembrie, fostul primar Gheorghe Ștefan, condamnat la închisoare în dosarul Microsoft, a fost eliberat din Penitenciarul Ploiești, după ce magistrații Tribunalului Prahova au respins apelul făcut de către procurori la decizia Judecătoriei Ploiești de eliberare condiționată a acestuia.


Citește și ”Noaptea, ca plugarii” | ”Umbra” lui Corleone deszăpezește județul Tulcea


 

Citește mai multe despre gheorghe stefan, DNA - Direcția Națională Anticorupție, Piatra Neamț și trafic de influenta pe Libertatea.

Comentarii