MENIU CAUTĂ

Gigi Becali face nopţi albe din cauza ploşniţelor | EXCLUSIV

Distribuie

De 15 luni, de când a fost obligat să renunţe la luxul în care trăia, latifundiarul din Pipera a lăsat să se înţeleagă că e suficient de puternic ca să reziste în spatele gratiilor. Însă ceea ce i se întâmplă acum la Poarta Albă – acolo unde este închis – pare să fie mult peste limita sa de suportabilitate, chiar şi în condiţiile în care omul de afaceri este obişnuit, din trecut, cu viaţa trăită la ţară, printre animale. Acum, principalul inamic al lui Gigi pare să fie mizeria cruntă care a pus stăpânire pe întreaga puşcărie. Celula meschină în care îşi ispăşeşte pedeapsa alături de alţi puşcăriaşi a devenit raiul ploşniţelor şi al căpuşelor care-i atacă fără milă pe locatarii săi. Gândacii, şi ei cuibăriţi printre cearşafuri şi pături, sunt bonus, iar şobolanii care traversează liniştiţi holurile închisorii, parte dintr- un cotidian înfiorător. Aşa se face că orele de somn ale lui Gigi s-au micşorat considerabil din cauza atacurilor neîntrerupte, ale ploşniţelor şi ale căpuşelor, dar şi de tema a de a nu fi muşcat de şobolanii alături de care convieţuieşte.
Vecinii se tem pentru viaţa lui
”Gigi s-a plâns tuturor de mizeria cruntă, de faptul că celulele s-au umplut de ploşniţe, de căpuşe, de gândaci şi chiar de şobolani. Nici nu mai poate să doarmă, pentru că lighioanele îl ciupesc încontinuu. Îi e frică să nu fie muşcat în somn de şobolani, care îl pot îmbolnăvi grav. Şefii puşcăriei ar trebui să deratizeze celulele, să dea cu substanţe otrăvitoare care să stârpească lighioanele, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Vrem să strângem semnături, să facem miting cu suporterii stelişti şi să-l scoatem din puşcărie”, ne-au povestit mai mulţi vecini de-ai lui Gigi Becali, care au aflat de la mama acestuia despre calvarul prin care trece finanţatorul Stelei.

«Băiatul meu trăieşte în nişte condiţii inumane»

Femeie deosebit de credincioasă, Alexandrina Becali ţine toate posturile creştin-ortodoxe. Ieri, în preajma Sărbătorii Sfintei Maria, bătrâna s-a dus la biserica din Pipera, ctitorită şi de fiul ei, şi a împărţit prăjituri tuturor celor care s-au aflat la slujbă. ”Am vorbit cu el, are probleme mari de sănătate. Băiatul meu nu se simte bine deloc. S-a îmbolnăvit de când stă acolo. Trăieşte în nişte condiţii inumane pe care nu le-a avut niciodată. Mă rog pentru norocul lui. Atunci când nu ai libertate te simţi încolţit, iar cei care l-au închis ar trebui să se gândească la faptul că atunci când faci rău, o să primeşti după suflet. Vor plăti mai târziu”, ne-a declarat Alexandrina Becali.

Citește mai multe despre Gigi Becali pe Libertatea.

Comentarii