Mergi direct la conținut »
În Giurgiu școlile rămân închise și miercuri. În Argeș nu se învață până vineri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > În Giurgiu școlile rămân închise și miercuri. În Argeș nu se învață până vineri

În Giurgiu școlile rămân închise și miercuri. În Argeș nu se învață până vineri

Crește de la o oră la alta numărul județelor unde se închid școlile din cauza viscolului. În județul Giurgiu, unde nu s-a învățat luni și marți, copiii rămân acasă și miercuri. În Argeș, cursurile au fost suspendate miercuri, iar abia vineri copiii vor reveni la școală.

De Cristian Simion,

Factorii de decizie din județul Giurgiu au hotărât ca școlile și grădinițele din acest județ, care nu au funcționat luni și marți din cauza viscolului care a blocat numeroase tronsoane de drum, să rămână închise și miercuri.

Între timp, în tot mai multe județe autoritățile iau decizii similare. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a hotărât suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ, începând de marți după-amiază, de la orele 14.00, până joi, la orele 20.00.

Pentru a nu crea probleme acelor părinți care ar fi nevoiți să-și lase copiii nesupravegheați, inspectorii școlari din Argeș au împărtășit județul pe zone și pentru fiecare dintre acestea au stabilit care sunt școlile, creșele și grădinițele ce vor prelua copiii ai căror părinți nu au în grija cui să-i lase. Astfel, sunt 27 de unități de învățământ unde copiii pot fi aduși, chiar dacă sunt înscriși la acele grădinițe, creșe sau școli, ei urmând să fie supravegheați de către dascăli.

Și în județul Dâmbovița vremea rea a creat probleme în funcționarea unora dintre școli. Marți, copiii care învață la școala din localitatea Cojasca nu au făcut cursuri, din cauză că imobilul în care funcționează școala nu are căldură ca urmare a defecțiunilor de pe linia de alimentare cu electricitate.

În localitatea Șelaru, școala a rămas închisă din cauză că drumurile din zonă sunt înzăpezite.

Și în București școlile rămân închise până vineri, inclusiv.

Citește și: Cod portocaliu de ninsori, viscol și ger în România. Autostrada Soarelui este în continuare închisă

Close
Închide
  Close