Mergi direct la conținut »
Giuseppe Conte a fost propus prim-ministru în Italia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Giuseppe Conte a fost propus prim-ministru în Italia

Giuseppe Conte a fost propus prim-ministru în Italia de coaliția populistă formată din Mişcarea 5 Stele (M5S) şi Liga (extrema-dreaptă), a anunţat luni seară liderul M5S, Luigi Di Maio, citat de presa internațională.

Avocat și profesor de drept, Giuseppe Conte, este necunoscut marelui public italian şi până în prezent nu a fost implicat în politică. În vârstă de 54 de ani, propunerea pentru postul de premier s-a născut în Volturara Appula, o comună cu circa 500 de locuitori situată în Puglia (sudul Italiei).

Numele său a fost făcut public încă dinainte de alegerile parlamentare, când M5S îl prezentase pe Giuseppe Conte drept posibil ministru însărcinat cu ”debirocratizarea” administraţiei publice.

CV-ul său publicat pe website-ul M5S se întinde pe 12 pagini şi menţionează perioade de studii şi cercetări în cele mai prestigioase universităţi ale lumii. A predat la universităţi din insula Sardinia, la Roma, Florenţa şi în Malta, iar în prezent ţine cursuri de drept privat la Florenţa şi are un birou de avocatură la Roma.

La alegerile legislative italiene din 4 martie, cele mai multe mandate au fost câştigate de o alianţă de centru-dreapta condusă de formaţiunea antiimigraţie Liga, iar partidul antisistem Mişcarea 5 Stele s-a clasat, individual, cel mai bine. Partidul Democrat, de centru-stânga, s-a plasat pe poziţia a treia.

Liga şi M5S au făcut public vineri un „contract de guvernare” care ar pune capăt austerităţii şi „dictatelor” Bruxellesului, promiţând cea mai mare fermitate împotriva corupţiei, a tuturor formelor de delincvenţă şi a imigraţiei.


Citește și: GALERIE FOTO | Primele fotografii oficiale cu Prințul Harry și Meghan Markle, după nunta regală


 

Close
Închide
  Close