Mergi direct la conținut »
Giuseppe Conte a depus jurământul și este noul premier al Italiei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Giuseppe Conte a depus jurământul și este noul premier al Italiei

Giuseppe Conte a depus jurământul și este noul premier al Italiei începând de vineri după-amiază. Noul prim-ministru a depus jurământul în fața președintelui Sergio Mattarella, scrie CNN.

Cei doi viceprim-miniştri, Luigi Di Maio, liderul formaţiunii antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S), şi Matteo Salvini, şeful Ligii (extrema-dreaptă), au depus jurământul după el, urmaţi de ceilalţi membri ai guvernului, punând astfel capăt celor trei luni de instabilitate politică în peninsulă.

Giuseppe Conte, un profesor de drept care nu a deținut niciodată o funcție politică, a devenit noul prim-ministru al Italiei vineri după-amiază, încheind aproape trei luni de incertitudine politică și a adus la putere un nou guvern populist.

Guvernul propus de Giuseppe Conte a fost aprobat, joi seara de președintele Sergio Mattarella după ce Liga Dreaptății și Mișcarea Cinci Stele au ajuns la un acord și au format o coaliție.

După întâlnirea cu premierul interimar Paolo Gentiloni, Conte va organiza prima sa ședință de guvern în cursul acestei seri. În cursul săptămânii viitoare, noul executiv italian va ajunge în Parlament acolo unde urmează să primească votul de încredere a parlamentarilor.


Citește și: CAMPANIE LIBERTATEA/Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă. Poveștile care ar putea să ne ajute să înțelegem și, poate, să reparăm (VIDEO)


Close
Închide
  Close