MENIU CAUTĂ
20 Mar. 2014 05:29 , de Alina Dan

GOOGLE sărbătoreşte ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ cu un DOODLE special

Distribuie

Echinocţiul de primăvară, sau vernal, va avea loc în România astăzi, 20 martie, la ora 18.57, iar, din punct de vedere astrologic, stă sub semnul Şarpelui şi al Soarelui.
Echinocţiul de primăvară este momentul în care ziua este egală cu noaptea, acesta marcând totodată debutul anului solar.
Tot astăzi este marcat momentul în care Soarele traversează Ecuatorul ceresc, trecând din emisfera australă a sferei cereşti în cea boreala. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie mişcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină egalitatea duratei zilelor cu cea a noptilor, indiferent de latitudine.
Conform credinţelor pupulare, echinocţiul de primăvară este considerat un timp al curăţeniei rituale, al luminii, al focurilor aprinse, un timp ce reactualizează în fiecare an adevărate scenarii mitice.
Tot acum vibraţiile colective ale planetei sunt în creştere, iar potrivit profeţiilor din calendarul mayaş, care anunţă sfârşitul lumii, la echinocţiul de primăvară un val de energie se manifestă pe întreaga planetă.

Citește mai multe despre Google pe Libertatea.

Comentarii