MENIU CAUTĂ
05 Mar. 2018 12:02 , de Daniel Ionașcu

Google sărbătorește luni floarea de colț. Care este explicația

Distribuie

Gigantul american Google serbează luni în Google Doodle florea-de-colț. Supranumită și floarea-reginei, aceasta este un adevărat simbol românesc. Planta creşte în Munţii Carpaţi, fiind declarată monument al naturii din 1933, fiind protejată de lege.

Floarea reginei poate fi întâlnită în Munţii Maramureşului şi Munţii Rodnei, Obcinele Bucovinei, Rarău, Ceahlău, Ciucaş, în Bucegi, Făgăraş, Cozia şi Retezat.

În afara spaţiului românesc, floarea-de-colț se mai găsește în Alpi, Balcani, Carpaţi, Pirinei, dar şi din Asia Centrală şi de Est.

Florea de colț, simbol național

Floarea de colț este un simbol național în Austria, Bulgaria, România, Slovenia și Elveția.

În germană aceasta are denumirea de edelweiss, denumire care provine din unificarea a două cuvinte, respectiv ”nobil” și ”alb”.

Denumirea latină a plantei este Leontopodium nivale. Motivul pentru care aceasta este sărbătorită astăzi este pentru că sintagma ”edelweiss” a fost folosit pentru prima data de 5 martie 1784.

Ce este Google Doodle

Google Doodle reprezintă o serie de desene gravuri sau simboluri, care alterează temporar pagina de start a motorului de căutare Google. Acestea sunt modificate pentru a comemora persoane, evenimente, festivaluri sau momente istorice.

Citește mai multe despre Edelweiss și Google doodle pe Libertatea.

Comentarii