MENIU CAUTĂ

Greșelile salvatorilor în cazul accidentului din zona Baicului. O femeie a murit și alta a fost grav rănită, iar mai multe mașini au ars

Distribuie

Greșelile salvatorilor în cazul accidentului din Baicului. Potrivit anchetatorilor de la IGSU-ISU, un lanț de greșeli a dus la un deznodământ tragic, telefonistul de la serviciul 112 și șeful intervenției urmând să fie cercetați penal pentru abateri de la procedură.

Au apărut primele concluzii în ancheta accidentului de pe Baicului, din sectorul 2 al Capitalei, în urma căruia o tânără a ars de vie, iar sora ei este în stare gravă.

Ulterior, șoferul implicat în accidentul din zona Baicului a fost arestat, iar salvatorii sunt anchetați după intervenția greoaie.

Greșelile salvatorilor în cazul accidentului din Baicului.. Factori care au determinat intervenţia întârziată:

  • Apelurile au fost foarte numeroase, 74 de apeluri pentru acest eveniment, dintre care șapte au fost transferate către dispeceratul ISU
  • Apa și spuma au plecat de la Pache Protopopescu
  • Ambulanța Smurd a plecat de la Morarilor, după ce sediul din Obor fusese evacuat
  • Violența incendiului, erau cuprinse 3 autoturisme și s-au produs explozii până la sosirea echipajelor.

Greșelile salvatorilor în cazul accidentului din Baicului. Ce s-a greșit la intervenţie:

  • În primul rând, au fost efectuate câteva manevre din cauza faptului ca primul apel de urgență indica o adresa eronată. Când au ajuns acolo, pompierii au procedat la stingerea incendiului corect, dar au fost întârzieri în evaluarea victimelor.
  • O a doua problemă a fost faptul că victimele ar fi trebuit evacuate în afara ariei de pericol.
  • De asemenea, evaluarea victimelor a fost făcută cu întârziere. Trebuia făcută odată cu sosirea la fața locului. Orice pompier din România are ca atribuție salvarea de vieți. trebuia făcută rapid o evaluare primară și acordarea primului ajutor.
  • Un alt aspect al anchetei îl vizează pe pompierul care doar a ridicat pătura de pe victima arsă și nu a intervenit.
  • Cu privire la timpul de răspuns al ambulanței, a fost o întârziere la timpul de plecare care nu poate fi justificată decât printr-o greșeală. Ambulanța a sosit la locul intervenției la 15 minute, după ce telefonistul care se afla in serviciu a introdus eronat datele, informează Observator TV.

FOTO: Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF)


CITEȘTE ȘI… Postul Crăciunului începe miercuri în Biserica Ortodoxă Română. Durează 40 de zile, dar cuprinde 17 zile în care se poate mânca peşte


 

Citește mai multe despre Accident, ancheta, baicului, concluzii și sectorul 2 pe Libertatea.

Comentarii