De Ana Hațeg,

Greta, 17 ani, a declarat că a-nceput să se simtă rău la întoarcerea dintr-o călătorie în Europa, în urmă cu mai puțin de două săptămâni, printre simptome numărându-se frisoane, dureri în gât și tuse, anunță New York Post.

M-am simțit obosită, am avut frisoane, dureri în gât și m-a apucat tusea.

Greta Thunberg:

Tatăl ei, Svante Thunberg, care a însoțit-o în ultima parte a acestei călătorii, la Bruxelles, a experimentat aceleași simptome, a mai scris Greta. Tânăra a trecut însă și prin Germania, a cincea cea mai afectată țară de coronavirus, cu peste 32.000 de bolnavi.

Greta și tatăl ei

Tânăra activistă a scris că e “foarte posibil” să se fi infectat cu noul coronavirus, dar că nu s-a testat, pentru că țara ei natală, Suedia, a luat decizia de a testa exclusiv persoanele care au nevoie urgentă de îngrijire medicală.

După revenirea acasă, de la primele simptome, Greta s-a izolat departe de mama și de sora ei, pentru a le feri de Covid-19. Iar acum, ar fi vindecată.

Cred că m-am infectat cu coronavirus, date fiind simptomele și circumstanțele. Dacă nu se îmbolnăvea și tata în același timp, nu m-aș fi gândit la asta, aș fi zis că mă așa de la oboseală. Ultima mea răceală a fost mult mai rea decât ce am avut acum.

Greta Thunberg:

Adolescenta a atras însă atenția că pandemia de coronavirus trebuie luată în serios, mai ales de tineri, dintre care mulți sunt asimptomatici sau prezintă semne ușoare de boală – ca ea.

Nu suntem în grupa de  risc, dar avem o responsabilitate uriașă față de cei care sunt. Acțiunile noastre pot face diferența dintre viață și moarte pentru cei din jur.

Greta Thunberg:

Foto: EPA, Hepta

Citeşte şi:

Bătrânii peste 65 de ani vor putea ieși din case între 11:00 și 13:00

Începe testarea în masă. Astăzi vin primele 200.000 de kituri COVID-19 din Coreea. În total, România va da 30 de milioane de euro, ”sub prețul pieței”

În timp ce medicii de la Spitalul Județean Suceava se luptau cu COVID-19 și cereau echipamente, primăria cumpăra lumini de Paști

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur