Mergi direct la conținut »
UPDATE. Protest la Complexul Energetic Oltenia. Cei 40 de mineri care au intrat în greva foamei au renunțat la protest
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE. Protest la Complexul Energetic Oltenia. Cei 40 de mineri care au intrat în greva foamei au renunțat la protest

UPDATE. Protest la Complexul Energetic Oltenia. Cei 40 de mineri care au intrat în greva foamei au renunțat la protest

Grevă la Complexul Energetic Oltenia. Peste 40 de salariați au intrat, marți dimineața, în greva foamei. Oamenii cer eliminarea discrepanțelor salariale. Aceștia au renunțat la protest în noaptea de marți spre miercuri.

UPDATE miercuri, ora 9:00. Cei 40 de mineri şi energeticieni din Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) au renunţat la protest, conform Mediafax.

Protestatarii au decis să renunţe la greva foamei în urma negocierilor purtate până la miezul nopţii cu reprezentanţii companiei.

Sindicaliştii ar fi obţinut promisiunea unor creşteri salariale, care vor fi acordate în luna decembrie.

”Am încheiat protestul după miezul nopţii, în jurul orei 1.00. Am avut o întâlnire cu directoratul, în care s-a stabilit ca în decembrie să fie constituit un fond de promovare şi toţi salariaţii vor beneficia de un adaos salarial, începând cu luna decembrie, cu încadrarea în fondul de salarii. A venit şi directorul general, Sorin Boza. În momentul în care a venit dumnealui protestau în jur de 80 de oameni. Nu am solicitat nimic în afara prevederilor legale şi a fondului de salarii”, a declarat preşedintele SMEO, Gabriel Căldăruşe.

La rândul său, preşedintele Sindicatului Solidaritatea 2013 susţine că doar angajaţii cu salarii mici vor beneficia de aceste creşteri salariale.

”Oamenii sunt mulţumiţi. Noi am ajuns la discuţie cu directoratul, printr-o hotărâre de directorat, să facă şi această reechilibrare, să rămână în fondul de promovare nişte bani care să fie regăsiţi în salariile mici. (…) Cel care e aproape de maxim nu va lua niciun leu. Se va face o plafonare la cei cu peste 4.000 de lei, să nu primească niciun leu. Nu vor primi toţi, doar cei cu salarii mici”, a spus preşedintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoiaca.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Deşi plouă torențial, minerii au ieşit în fața sediului Complexului Energetic Oltenia, fiind însoțiți de preşedintele SMEO, Gabriel Căldăruşe. Ei au declanşat greva foamei, fiind nemulțumiți de faptul că minerii nu au beneficiat de creşteri salariale, deşi Complexul Energetic Oltenia a înregistrat profit.

„Suntem peste 40 de persoane în fața sediului Complexului şi solicităm ca, în limita fondului de salarii, să fie acordate majorări, având în vedere profitul CEO. De asemenea, ne dorim eliminarea inechităților salarile. Au ajuns minerii să ii invidieze pe şoferii sau ingrijitorii din primării, unii dintre oamenii noştri având lefuri de 1600-1700 lei”, a declarat, pentru Libertatea, preşedintele SMEO Gabriel Căldăruşe.

Liderul de sindicat susține că în cursul zilei de luni, preşedintele Directoratului trebuia să aibă o întâlnire cu sindicatele însă a părăsit sediul Complexului Energetic Oltenia cu doar 15 minute înainte de lucrările comisiei de dialog.

„Aceste discuții despre salarii le avem de două luni şi ieri trebuia să avem o întâlnire dar preşedintele Directoratului a plecat cu un sfert de oră înainte. Am auzit că se duce la un simpozion. Îi place să vorbească despre activitatea Complexului, însă nu trebuie să uite că 99 la sută din realizări se datorează salariaților, nu managementului bun”, a mai explicat Căldăruşe.

Minerii care au intrat în greva foamei sunt supravegheați de mai multe echipaje medicale având în vedere că protestează în fața CEO.

Omaenii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă deoarece, încă din luna mai, au fost anunțate disponibilizări la Complexului Energetic Oltenia.


Citește și VIDEO EXCLUSIV/ Fotograful cu urme de foc pe mâini. Ce face Miluță Flueraș, omul care a făcut ultimele poze în Colectiv, la doi ani de la tragedie


 

Close
Închide
  Close