21 Apr. 2017 12:50 Valentina Postelnicu

Grindeanu anunță că în noul Cod administrativ, prefecții vor deveni demnitari publici, asimilați secretarilor de stat

Distribuie

Premierul Sorin Grindeanu anunță că în noul Cod administrativ, prefecții vor deveni demnitari publici, asimilați secretarilor de stat. Prim-ministrul a făcut declarațiile în cadrul unei vizite desfășurate în teritoriu, la Brăila.

„O să venim cu Codul administrativ, important pentru aleşii locali şi nu numai, pentru tot ceea ce înseamnă administraţie (…) Avem un prefect, care este înalt funcţionar public (…) E greu să îi schimbăm că sunt înalţi funcţionari publici ş.a.m.d. Este o ipocrizie. De fiecare dată când s-a schimbat câte un Guvern, s-au schimbat prefecţi, subprefecţi ş.a.m.d. Ne minţim de 13 ani, de 14 ani, indiferent de ce Guvern a fost la conducerea ţării. (…) Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu (…) Va avea prefectul post de demnitate publică, de secretar de stat, pe salariu de secretar de stat, astfel încât schimbările să fie cât se poate de normale”, a declarat Grindeanu, la Consiliul Judeţean Brăila, potrivit Agerpres.

Potrivit şefului Executivului, va trebui găsită o soluţie şi pentru şefii deconcentratelor.  „Inclusiv şefii deconcentratelor sunt reprezentanţii ministerelor şi trebuie să aplice Programul de guvernare în judeţ, Program de guvernare care a fost votat de oameni (…) Şi aici trebuie să găsim o soluţie în cel mai scurt timp, astfel încât să mergem pe aceeaşi linie. N-are sens să ne furăm singuri pălăria”, a mai afirmat Grindeanu.

Grindeanu: E timpul să lăsăm pentru o perioadă politica deoparte şi să ne ocupăm de administraţie

Premierul le-a transmis reprezentanţilor autorităţilor locale din Brăila să lase politica deoparte pentru o perioadă şi să se ocupe de administraţie.

„Alegerile au trecut, oamenii ne-au ales fie ca primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri locali, consilieri judeţeni sau deputaţi, senatori, guvern pentru a face treabă şi a face ceea ce am promis oamenilor. E timpul să lăsam pentru o perioadă politica deoparte şi să ne ocupăm de administraţie, pentru că pentru asta ne-au votat oamenii, să facem ceea ce le-am spus că o să facem în aceşti trei ani jumate, patru, cât mai avem până la alegeri. În momentul în care reuşim să facem acele lucruri, celelalte, cele politice, vin de la sine. De aceea, apelul meu este (…) să lăsăm deoparte lucrurile care ţin de altceva decât de administraţie şi de bunul mers al ţării, fără nuanţe politice, pentru că nu-şi au rostul”, a declarat Grindeanu.

La această întâlnire au participat şi vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, ministrul Economiei, Mihai Tudose, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Comentarii
← Inchide