Mergi direct la conținut »
VIDEO. Grupul de unioniști orbi a plecat spre Chișinău pe viscol
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO. Grupul de unioniști orbi a plecat spre Chișinău pe viscol

VIDEO. Grupul de unioniști orbi a plecat spre Chișinău pe viscol

Grupul de unioniști orbi a plecat spre Chișinău pe viscol. Așa cum au promis de două luni, un secui și doi nevăzători s-au întâlnit astăzi la Iași pentru a porni de acolo în Marșul Unirii. Lor li s-a alăturat încă o persoană, care este pe post de însoțitor. Grupul a plecat la ora 14,00, pentru a duce, pe jos, Steagul Unirii la Chișinău. Pe 25 martie vor fi în capitala Republicii Moldova unde va avea loc Marea Adunare Centenară.

De Sorin Golea,

”Trenul a avut ceva întârziere, dar nu este nimic. Noi am ajuns în fața statuii lui Ștefan cel Mare din Iași și, spre bucuria noastră, am fost întâmpinați călduros, chiar dacă ninge și este viscol, de 10 persoane”, ne-a explicat Valeriu Borșan, unul din cei doi nevăzători ai grupului unionist.

Inițiativa Marșul Unirii a pornit de la doi nevăzători, Valeriu Borșan și George Bratu, și un secui, Antal Francisc. Așa cum au anunțat încă  din luna ianuarie, ei s-au întâlnit marți, 20 martie, în fața Palatului Culturii din Iași pentru a strânge cât mai mulți unioniști în acest marș.

După ce au încins o horă a unirii, la ora 14,00, grupul a pornit pe jos către Chișinău, pe o distanță de 173 de kilometri. Este vorba despre George Bratu, nevăzător, care îl are drept însoțitor pe secuiul Antal Francisc și nevăzătorul Valeriu Borșan, care îl are drept însoțitor pe Ionel Popa. Adică, din trei au devenit patru.

”Indiferent de vreme, noi vom merge mai departe. La granița cu Republica Moldova ni se vor alătura doi unioniști basarabeni. Pe 25 martie vom fi cu siguranță la Chișinău”, ne-a mai spus Valeriu Borșan.


EXCLUSIV / Primele concluzii ale medicilor legiști: Andrei Gheorghe avea probleme cardiace și suferise mai multe infarcte


Close
Închide
  Close