MENIU CAUTĂ
22 Noi. 2017 21:53

Gestul de omenie al unui gunoier din Oradea care a returnat un portofel. Ce recompensă a primit de la proprietar

Distribuie

Un gunoier din Oradea care a returnat un portofel găsit într-un tomberon a devenit vedetă pe rețelele de socializare. Bărbatul lucrează de mai bine de 20 de ani la societatea de salubritate din oraș și a ajutat, prin gestul său, un pensionar care, fără cardul de sănătate, nu-și mai putea cumpăra medicamente. Pentru gestul său de omenie, Nicolae Hendre a fost recompensat de bătrân de 10 lei.

Nicolae Hendre lucrează de 21 de ani la societatea de salubritate din Oradea ca să aibă ce să pună pe masă celor doi copii. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, din satul Cheriu mătură străzile și golește coșurile de gunoi din parcuri. În urmă cu aproape trei săptămâni, a găsit un portofel într-un tomberon.

„Nu era niciun ban în el, doar un card de sănătate, un card de farmacie şi nişte hârtii cu numere de telefon', a povestit bărbatul, pentru ebihoreanul.ro.

Pentru că nu știe să citească, bărbatul a dus portofelul acasă și a cerut ajutorul soției ca să găsească proprietarul bunului.

„Am sunat la numerele de telefon din portofel', explică Nicolae.

A reușit să ia legătura cu un vecin al proprietarului portofelului care i-a spus că un pensionar din Oradea este cel care și-a pierdut documentele.

A doua zi, angajatul de la salubritate s-a întâlnit cu bătrânul care și-a pierdut portofelul. Bătrânul s-a bucurat nespus de mult pentru că, fără cardul de sănătate, nu-și putea cumpăra medicamentele.

„I-am zis că bani n-au fost, m-a crezut. Mi-a dat şi 10 lei, pentru că l-am ajutat', a a spus Nicolae Hendre.

Bătrânul i-a povestit că a rămas fără portofel, după ce a fost buzunărit.

De când lucrează la firma de salubritate, Nicolae spune că a găsit numeroase portofele. Pe toate le-a returnat proprietarilor sau le-a dus la Poliție.

„Eu nu vreau probleme, orice găsesc caut să duc cui aparţine. Eu mă bucur că am un loc de muncă', a spus bărbatul, cu modestie.

În luna mai, un polițist din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț a găsit un portofel în care erau 4.500 euro și 2.200 de lei și nu a râvnit la banii din el, căutând proprietarul pentru a înapoia sumele.

sursă foto: ebihoreanul.ro


Citește și Mihaela Rădulescu a luat premiu de „femeie de succes'. Declarația pe care a făcut-o spune multe despre ea și fiul său


 

Citește mai multe despre Oradea și portofel pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii