Mergi direct la conținut »
Guvernul achiziționează 22 de elicoptere noi, pentru situații de urgență
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Guvernul achiziționează 22 de elicoptere noi, pentru situații de urgență

Guvernul achiziționează 22 de elicoptere noi, pentru situații de urgență

Guvernul achiziționează 22 de elicoptere și un simulator de zbor, pentru situații de urgență. Anunțul a fost făcut, marți, în ședința de Guvern, de către premierul Viorica Dăncilă. 

De Valentina Postelnicu,

Este vorba despre o Ordonanță de urgență privind achiziția cetralizată de elicoptere și simulatoare de zbor pentru situații de urgență.

Ministerul de Interne va suplimenta dotarea Inspectoratului General de Aviație cu 22 de elicoptere și cu cel puțin un simulator de zbor, pentru  îmbunătăți, astfel, capacitatea de răspuns în situații de urgență.

Achiziția se va face din fonduri nerambursabile, prin progamul operațional Infrastructură mare (POIM), unde Ministerul de Interne beneficiază de 600 de milioane de euro. Programul are ca obiectiv situațiile de urgență.

Premierul s-a referit, în ședință, și la achiziția de către TAROM a cinci aeronave Boeing noi.

Contractul prin care compania achiziționează aeronavele Boeing 737-MAX 8, construite special pentru operatorul nostru național, a fost semnat, luni, la Londra, în prezența ministrului român al Tranporturilor, Lucian Șova. Aparatele vor fi livrate până în anul 2023.

Close
Închide
  Close