Mergi direct la conținut »
TAROM cumpără cinci aeronave Boeing noi. Contractul, semnat la Londra în prezența lui Lucian Șova / FOTO
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > TAROM cumpără cinci aeronave Boeing noi. Contractul, semnat la Londra în prezența lui Lucian Șova / FOTO

TAROM cumpără cinci aeronave Boeing noi. Contractul, semnat la Londra în prezența lui Lucian Șova / FOTO

TAROM cumpără cinci aeronave Boeing noi. Contractul prin care compania achiziționează aeronavele Boeing 737-MAX 8, construite special pentru operatorul nostru național, a fost semnat, luni, la Londra, în prezența ministrului român al Tranporturilor, Lucian Șova. Aparatele vor fi livrate până în anul 2023.

Semnarea acestei comenzi ferme între compania TAROM, reprezentată de directorul general Wolff Werner-Wilhelm și Boeing, prin Kevin G. McAllister – președinte și director executiv al Boeing Commercial și Ihssane Mounir – vice-președinte de marketing și vânzări, a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough International Airshow, evenimentul aerospațial al anului din Europa. Aparatele vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei TAROM.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului român al Transporturilor, comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede și începerea procedurilor pentru ca Direcția Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum și achiziția în leasing operational a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM.

“Reînnoirea flotei TAROM, inclusiv în parteneriat cu prestigioasa companie Boeing, face parte dintr-o strategie pe termen lung a Companiei Naționale de Transporturi Aeriene. Cele cinci noi aparate de zbor 737 MAX 8 ne promovează în rândul jucătorilor importanți de pe piața transporturilor aeriene. Este un contract pe care îl consider un pas decis din partea TAROM în direcția corectă”, a declarat ministrul Lucian Șova.

Participarea delegației Ministerului Transporturilor, alături de Directorul General Tarom, la ceremonia de la Londra transmite un mesaj de încredere în revitalizarea companiei naționale pentru transporturi aeriene.

Modelul Boeing 737 MAX 8 este dotat cu motoare de tehnologie avansată și este îmbunătățit pentru a oferi mai mare eficiență și fiabilitate.

Târgul aviatic de la Farnborough reunește, până în 22 iulie, peste 70 000 de reprezentanți ai industriei aerospațiale care își prezintă cele mai noi tehnologii din domeniu.

Citește și: VIDEO/ Preotul din Pietrișu, șofer pe microbuzul școlar: “Dacă nu făceam asta, mulți copii renunțau la școală”

Close
Închide
  Close