Mergi direct la conținut »
Guvernul Austriei vrea să ofere alocații mai mici pentru copiii străinilor. Reacția lui Klaus Iohannis
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Guvernul Austriei vrea să ofere alocații mai mici pentru copiii străinilor. Reacția lui Klaus Iohannis

Guvernul Austriei vrea să ofere alocații mai mici pentru copiii străinilor. Reacția lui Klaus Iohannis

Guvernul de la Viena intenționează să plătească alocații mai mici pentru copiii străinilor care lucrează în Austria. Astfel, 15.000 de familii de români vor fi afectate de decizie. În acest context, Preșdintele României a discutat cu omologul său austriac pentru a-i expune situția.

Dacă proiectul de lege anunțat miercuri de guvernul de la Viena va fi aprobat de Parlament, ajutoarele sociale vor fi diminuate în cazul lucrătorilor care provin din țări cu costuri de trai mai mici, în timp ce aceia din țări cu costuri de trai mai mari vor beneficia de ajutoare mai mari. Proiectul ar reduce cheltuielile guvernului austriac cu peste 100 de milioane de euro pe an, scrie Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat, spunând că a discutat vineri cu omologul său Alexander Van der Bellen despre această intenție a guvernului austriac.

”Am abordat chestiunea. (…) Preşedintele austriac nu este implicat în proceduri guvernamentale în Austria, dar i-am expus problema şi o să expun şi în continuare responsabililor guvernamentali această chestiune. Cu toată prietenia şi buna colaborare economică, comercială între România şi Austria, aceasta este o temă unde trebuie să admitem că avem opinii foarte, foarte diferite. Eu cred că se va ajunge într-un final la o clarificare. Există voci relevante în UE care spun că o astfel de iniţiativă nu este conformă cu tratatele europene. Aceste lucruri vor trebui verificate de jurişti şi, în final, vom găsi căi de aplanare”, a declarat Iohannis.


CITEȘTE ȘI: Aventurile auto ale unui prezentator TV. Costin Giurgea: “La 2 ani am învârtit prima oară cheia în contactul unei mașini”


 

Close
Închide
  Close