Mergi direct la conținut »
Guvernul ia în calcul eliminarea impozitului pe subvenții agricole, pentru firme. Teodorovici: "Am cerut un aviz de la statele membre, sa vedem care este practica"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Guvernul ia în calcul eliminarea impozitului pe subvenții agricole, pentru firme. Teodorovici: "Am cerut un aviz de la statele membre, sa vedem care este practica"

Guvernul ia în calcul eliminarea impozitului pe subvenții agricole, pentru firme. Teodorovici: „Am cerut un aviz de la statele membre, sa vedem care este practica”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a anunţat, marţi, la Palatul Victoria, că Guvernul ia în calcul o eliminare a impozitului pe subvenţiile agricole, pentru persoanele juridice.

De Valentina Postelnicu,

„Aceasta este o idee de ceva timp analizată, discutată. Ca să fie foarte clar, la persoanele fizice nu se impozitează, adică impozitul pe venit nu se aplică, situaţia aceasta se regăseşte la persoanele juridice şi aici am cerut deja un aviz de la statele membre, să vedem care este practica aici”, a spus  ministrul Finanţelor Publice, la Palatul Victoria.

El a precizat că se doreşte încurajarea sectorului agricol din România, dar cu respectarea prevederilor europene.

„Pentru persoanele juridice se poate lua în calcul, este posibilă o soluţie, să nu mai aplicăm impozitul pe profit la persoana juridică, si putem merge mai departe si cu acceptarea deducerii unor cheltuieli pentru asociaţie, pentru a încuraja suprafete mari agricole. Este o idee foarte bună”, a spus Teodorovici.

Anunţul ministrului a venit după ce liderul PSD Liviu Dragnea afirma, la emisiunea Viaţa Satului, de la TVR1, din week-end, că se doreşte eliminarea acestui impozit.

„Lucrăm în această vară, pentru că vreau să eliminăm impozitele pe subvențiile agricole. Subvențiile la noi sunt mai mici ca în Franța. Vrem să le dăm un impuls”, a spus Dragnea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citeşte şi:

România va avea un registru național automatizat pentru infractorii sexuali. Legea a pornit de la un avocat din Bacău, șocat de cazul unui pedofil care se plimba nestingherit în fața unei școli

 
 
Close
Close
Închide