MENIU CAUTĂ

Guvernul ignoră avizul negativ pe Codul Administrativ. Dăncilă: „Îl vom adopta prin OUG, este aşteptat de mult timp”

Distribuie

Guvernul nu renunţă la adoptarea Codului Administrativ, în ciuda apelurilor venite din partea Opoziţiei şi a avizului negativ din partea Consiliului Economic şi Social (CES). Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că Guvernul va adopta Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă, pentru că va aduce "ordine în administraţie şi este aşteptat de mult timp".

„Un Cod administrativ este aşteptat de foarte mulţi ani, s-au făcut paşi importanţi, acest Cod a fost dezbătut în Parlament, noi am preluat ceea ce a fost votat în Parlament şi ştim că acest Cod administrativ ar aduce ordine în administraţie. Vorbea domnul Teodorovici de problemele pe care le întâmpinăm în administraţia publică. Un Cod administrativ, care poate nu este perfect, poate mai trebuie modificat în anumite puncte, ar duce această ordine în sistemul administrativ”, a spus premierul, la o dezbatere.

Dăncilă a menţionat că avizul CES este consultativ.

„Vrem să vedem ce anume a obiectat ca să răspundem acestor obiecţii. Vom merge la următorul CES şi îi vom chema pe cei care sunt direct interesaţi de Codul administrativ, cei care lucrează în administraţie, primarii, preşedinţi de consilii judeţene, toţi cei care şi-au dorit de atâta timp acest Cod administrativ. Din punctul meu de vedere, răspunzând acestor observaţii, eu cred că Codul administrativ trebuie adoptat, trebuie să avem o discuţie atât cu reprezentanţii sindicatelor din CES, dar şi cu cei care sunt beneficiarii Codului şi îl vom adopta prin ordonanţă de urgenţă”, a spus premierul la dezbaterea „Upgrade România: marile proiecte de investiţii în 2019”.

Ea a adăugat că trebuie dus la bun sfârşit ceea ce a promis şi că ar fi nevoie de „puţin consens” şi un dialog constructiv pentru a putea pune în aplicare proiecte importante pentru ţară.

Citeşte şi:

Tudor Giurgiu a dezvăluit pentru Libertatea tema următorului său film: „Masacrul de la Fântâna Albă, din 1941, când rușii au omorât aproape 3.000 de români”

Citește mai multe despre codul administrativ pe Libertatea.

Comentarii