4636-320149-2011.jpgMăsurile de austeritate ale autorităţilor vor continua şi anul viitor, astfel încât creşterile de preţuri şi taxe vor fi simţite de români ca adevărate lovituri în plină figură
Iată ce ne aşteaptă în următoarele 12 luni!→

Benzină şi ţigări mai scumpe.

De la 1 ianuarie 2011, accizele pentru combustibili vor fi majorate. Astfel, acciza pentru benzina fără plumb va creşte cu 15 euro pe tonă, respectiv de la 452 de euro/1.000 litri la 467 de euro/1.000 de litri.

La motorină, accizele se vor mări cu 11 euro pe tonă, de la 347 de euro/1.000 de litri la 358 de euro/1.000 de litri. Totodată, şi pentru ţigări vom plăti o acciză majorată de la 74 de euro la 76,6 euro, calculată la 1.000 de ţigarete.

Taxa auto, majorată.

De la 1 ianuarie 2011, taxa auto se va majora şi cu până la 50%. Ministrul mediului şi pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat că România nu-şi mai permite să dea 700 de milioane de lei pentru casarea maşinilor second-hand aduse din altă parte şi de care scapă alte ţări.

Certificatul energetic pentru locuinţe, obligatoriu

De la 1 ianuarie, nici o locuinţă nu va mai putea fi vândută fără certificatul de performanţă energetică. De exemplu, pentru un apartament de 60 de metri pătraţi, un astfel, de certificat va costa aproximativ 300 de euro. Cei care vor să vândă sau să închirieze un imobil sau orice fel de locuinţă vor trebui să apeleze la serviciile unui auditor energetic.

4636-320144-apartament.jpg

4636-320145-bani.jpgAlimentele vor costa mai mult din martie

Pâinea, produsele lactate, legumele şi fructele vor avea preţuri mai mari din martie 2011. “Din luna martie este posibil să avem creşteri de preţuri la pâine cu 10-15%, iar la lactate, cu 4-8%. În special acolo unde se vor face importuri de materie primă vor fi creşteri de preţuri, dar nu din ianuarie, ci probabil de la sfârşitul primului trimestru al anului viitor”, a afirmat Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.

Continuă concedierile bugetarilor

Guvernul continuă seria neagră a concedierilor bugetarilor în anul care vine. Aproximativ 23.000 de angajaţi ai statului vor rămâne, din 2011, fără serviciu. Cei mai mulţi dintre ei, aproximativ 18.000, vor fi daţi afară din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor. Restul bugetarilor concediaţi vor fi, din ce s-a anunţat până în prezent, de la Finanţe.

Firmele mici îşi aleg sistemul de impozitare

Microîntreprinderile vor avea posibilitatea ca, de la 1 ianuarie, să opteze între plata impozitului de 16% din profit şi o taxă de 3% din venituri, potrivit unei decizii luate de Guvern în această lună, în ceea ce priveşte modificarea Codului Fiscal. Firmele care pot alege acest sistem sunt cele care au 1-9 angajaţi şi au obţinut în anul anterior un venit de până la 100.000 de euro.

Veniturile nedeclarate, taxate cu 16%

Finanţele au decis să impoziteze cu 16% veniturile nedeclarate a căror natură nu este cunoscută de către Fisc la momentul controlului. Ministrul finanţelor a precizat că taxa va fi aplicată persoanelor fizice care au făcut cheltuieli sau deţin elemente de patrimoniu mai mari cu 10%, dar nu mai puţin de 50.000 de lei, comparativ cu veniturile declarate. Verificările vor fi făcute pe baza metodei cheltuielilor efective, a fluxurilor financiare şi a patrimoniului. Guvernul a prelungit cu încă un an limitarea deductibilităţii cheltuielilor cu combustibilul pe care le fac firmele.

Bani mai puţini pentru bătrâni

4636-320146-batrana.jpgGuvernul a decis ca de anul viitor pensionarii cu venituri peste 740 de lei să achite contribuţia la asigurările de sănătate, în cuantum de 5,5%. Dacă până acum pensionarii cu venituri mai mici de 1.000 de lei erau scutiţi de la plata unor contribuţii, ei nu vor mai avea aceeaşi şansă de la anul. Pensiile care depăşesc valoarea de 740 de lei şi cele acordate revoluţionarilor vor fi taxate. Singura excepţie se va face pentru sumele plătite răniţilor în timpul Revoluţiei.

De la 1 ian4636-320147-mama.jpguarie, intră în vigoare şi noua Lege a pensiilor, care prevede că vârsta de pensionare e de 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi.

Femeile, forţate să decidă cât stau acasă cu bebeluşii

Mamele care nasc după 1 ianuarie 2011 vor fi obligate să aleagă cât vor sta acasă cu bebeluşul. Vor exista două variante de concediu: de un an, cu o indemnizaţie între 600 şi 3.400 de lei, în funcţie de venitul pe care mama l-a avut înainte de a naşte, sau de doi ani, cu o indemnizaţie maximă de 1.200 de lei. Mamele care se întorc la muncă înainte de împlinirea celor 12 luni vor primi o compensaţie lunară de 500 de lei. De asemenea, există posibilitatea intrării în concediu fără plată până când copilul împlineşte doi ani.

EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
Playtech.ro
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit  la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Observatornews.ro
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
HOROSCOP
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Știrileprotv.ro
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele