06 Dec. 2017 17:44 , de Daniel Ionașcu

Guvernul plafonează punctul de amendă la 145 de lei

Distribuie

Guvernul a plafonat punctul de amendă rutieră la 145 de lei, cât este în prezent, prin ordonanță de urgență. Dacă Executivul nu ar fi stabilit această măsură, punctul de amendă s-ar fi majorat odată cu creșterea salariului minim.

Reaminim, punctul de amendă este de 10% din salariul minim brut pe economie. Or, salariul minim brut pe economie urmează să crească de anul viitor de la 1.450 lei până la 1.900 de lei, pentru a acoperi trecerea contribuțiilor la angajat.

'Una din măsurile incluse în ordonanța de urgență aprobată astăzi (miercuri – n.r.) vizează stabilirea unei valori fixe a punctului-amendă contravențională privind circulația pe drumurile publice. Astfel, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, se plafonează punctul-amendă la suma de 145 lei, cât este în prezent, fără a se majora în funcție de salariul minim brut pe economie garantat în plată.

Potrivit OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, amenzile contravenționale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate', arată Guvernul, într-un comunicat.

Modificarea legii salarizării

Alături de plafonarea punctului de amendă, Guvernul a modificat prin ordonanță și legea salarizării, pentru a reglementa sporurile din Sănătate și Educație, dar și plata personalului care lucrează cu fonduri europene și recuperarea orelor suplimentare de către Poliție.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Jurnalul unei bufnițe
Loading...
Comentarii