06 Dec. 2017 17:44 , de Daniel Ionașcu

Guvernul plafonează punctul de amendă la 145 de lei

Distribuie

Guvernul a plafonat punctul de amendă rutieră la 145 de lei, cât este în prezent, prin ordonanță de urgență. Dacă Executivul nu ar fi stabilit această măsură, punctul de amendă s-ar fi majorat odată cu creșterea salariului minim.

Reaminim, punctul de amendă este de 10% din salariul minim brut pe economie. Or, salariul minim brut pe economie urmează să crească de anul viitor de la 1.450 lei până la 1.900 de lei, pentru a acoperi trecerea contribuțiilor la angajat.

'Una din măsurile incluse în ordonanța de urgență aprobată astăzi (miercuri – n.r.) vizează stabilirea unei valori fixe a punctului-amendă contravențională privind circulația pe drumurile publice. Astfel, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, se plafonează punctul-amendă la suma de 145 lei, cât este în prezent, fără a se majora în funcție de salariul minim brut pe economie garantat în plată.

Potrivit OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, amenzile contravenționale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate', arată Guvernul, într-un comunicat.

Modificarea legii salarizării

Alături de plafonarea punctului de amendă, Guvernul a modificat prin ordonanță și legea salarizării, pentru a reglementa sporurile din Sănătate și Educație, dar și plata personalului care lucrează cu fonduri europene și recuperarea orelor suplimentare de către Poliție.

Loading...
Comentarii