MENIU CAUTĂ
08 Feb. 2018 18:46 , de Valentina Postelnicu

Guvernul spune că Ordonanța care corectează salariile scăzute nu este discriminatorie: Din contră, repară unele inechități

Distribuie

Guvernul spune că Ordonanța care corectează salariile scăzute nu este discriminatorie: Din contră, repară unele inechități, a transmis, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

'Ordonanța a primit toate avizele, a fost discutată și, din punctul de vedere al Guvernului nu este discriminatorie. Din contră, repară unele situații discriminatorii', a spus Barbu.

El a precizat că au fost niște observații care au venit din partea ministerului Justiției, dar propunerea care a fost adoptată de Guvern este cea care cuprinde și observațiile Ministerului Justiției, pe care Executivul le-a însușit.

OUG pentru ajustarea veniturilor unor bugetari ar putea fi neconstituţională. Ministerul Justiţiei a transmis Ministerului Finanţelor Publice, în avizul solicitat de Guvern, că ordonanţa are probleme neconstituţionale, potrivit  TVR. Mai mult, MJ nu îşi asumă responsabilitatea privind textul proiectului.

Guvernul are pe agendă în ședința de astăzi ordonanţa de urgenţă privind situaţia salariilor bugetarilor din domeniul IT și ai celor cu contracte part-time, ale căror venituri sunt mai mici decât contribuţiile pe care trebuie săle plătească odată cu trecerea acestora de la angajator la angajat. Documentul a primit avizul Comitetului Economic și Social.

Citește și: Avertisment BNR: Cresc ratele la credite, vin noi scumpiri, iar economia „duduie' pe consum ca-n precriza din 2008

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Iarnă de poveste în Delta Dunării: Lacul care a devenit un imens patinoar
Loading...
Comentarii