11 Ian. 2017 23:25

Hai afară la zăpadăăăă! Parcurile din Capitală au fost luate cu asalt de copiii aflați în vacanță prelungită de iarnă

Distribuie

Hai afară la zăpadăăăă! Parcurile din Capitală, mai ales cele pe care există pante care se pot transforma cu ușurință în derdelușuri, au fost luate cu asalt, în ultimele zile, de copiii aflați în vacanță prelungită de iarnă. Chiotele de bucurie și roșeața din obraji celor mici i-au făcut până și pe adulți să uite de neplăcerile aduse de cantitățile mari de zăpadă căzute în Bucuești.

În anotimpul rece, zăpada este, de departe, cea mai mare bucurie a copiilor. După ce mulți dintre micuți încă nu s-au lămurit cum o fi ajuns Moș Crăciun la ei, cu sania, dacă nu a avut zăpadă, acum aceștia se tot întreabă dacă nu cumva urmează ca moșul să le mai facă o vizită acum după ce întreg orașul a fost acoperit de o mantie albă. Și cum se află în vacanța de iarnă, prelungită tocmai din pricina cantităților mari de zăpadă căzute în ultimele zile, cei mici își petrec mare parte din zi pe derdelușurile din parcurile Capitalei.

Nici unul dintre ei nu se plânge de frig. Toți sunt cu gura până la urechi și strigă cât îi țin puterile fie «pârtieee», fie «hai afară la zăpadăăăă» o expresie dintr-un frumos film de animație devenită celebră în rândurile celor mici.

 

Hai afară la zăpadăăăă!

Bianca are 8 ani și a ieșit la derdeluș însoțită de bunica ei. ”Ies în fiecare zi la derdeluș pentru că îmi place foarte mult să mă dau cu sania.  Ar fi tare bine dacă vacanța ar mai ține încă vreo săptămână și ceva ca să mă satur de zăpadă”, spune micuța. Bunica ei este mulțumită de decizia autorităților de a închide școlile pentru că, recunoaște, i-ar fi destul de greu să o ducă pe micuță dimineața, la școală, prin nămeți.

 

Hai afară la zăpadăăăă!

Pe de altă parte, mămica Dariei, este de altă părere. ”Eu mă declar norocoasă pentru că sunt casnică și pot sta acasă cu fiica mea, dar am prieteni care au fost nevoiți să-și ia concediu din cauză că nu au avut cu cine să-și lase copiii. Nu-i normal ce se întâmplă. Autoritățile ar trebui să ia măsuri și să nu se mai ajungă în această situație”, explică femeia.

 

 

Comentarii
← Inchide