Microdermabraziunea este un tratament cosmetic bland, care nu produce iritatii, inrosiri sau inflamatii ale pielii. Detalii ne-a furnizat Ildiko Zarescu (foto), de la salonul Blooms (bd. Marasesti nr. 125, Bucuresti, tel. 330.57.60): “Este un procedeu prin care se curata straturile superioare ale epidermei cu ajutorul unui fascicul de micro-particulele antiseptice de cristale de cornidon, care, dupa ce au atins si indepartat tesutul imbatranit sau vatamat de la suprafata, sunt aspirate printr-un tub cu vacuum. Nu produce arsuri, iritatii, inrosiri sau alergii. Blooms utilizeaza cristale de corindon, care au avantajul ca sunt de granulatii diferite in functie de tipul tenului si lucreaza la mai multe niveluri de microdermabraziune: de la cel mai delicat (pentru pielea sensibila) pana la cel mai ferm, pentru indepartarea cicatricilor de pe corp. Dupa tratamentul de micro-dermabraziune va puteti spala, machia sau iesi din casa fara restrictii. Chiar dupa primul tratament tenul e curatat, capata luminozitate, iar straturile interne reactioneaza imediat: reactiveaza procesul biologic de reinnoire celulara (e stimulata producerea de celule noi si sanatoase, care inlocuiesc stratul de celule moarte si tesuturile imbatranite eliminate in timpul tratamentului). In urma utilizarii tratamentelor de microdermabraziune imperfectiunile sunt eliminate: puncte negre, acnee, pete, riduri fine, semne lasate de acnee si varsat de vant, cicatrici. Pielea e intinerita si cu un tonus bun, iar textura pielii devine mai fina si mai ferma. Un tratament costa intre 1.200.000 lei si 1.500.000 lei si poate fi repetat la doua saptamani.
In afara de lifting, ridurile fine mai pot fi reduse cu ajutorul microdermabraziunii si al peelingului chimic. Cele doua procedee mai au menirea de a indeparta impuritatile si a intineri pielea.
Peelingul chimic este o metoda mai agresiva decat microdermabraziunea, nechirurgicala, prin care se pot elimina petele, ridurile fine din jurul ochilor, de pe frunte, precum si cele verticale din jurul gurii. Dr. George Ciolacov, chirurg plastician la Medico Clinique (str. Visarion nr. 9, sector 1, Bucuresti, tel. 315.54.26) spune ca peelingul chimic nu elimina pielea lasata si in exces. “Peelingul chimic nu poate fi un substitut pentru liftingul facial, dar poate face mai mult decat dermabraziunea. Este o metoda prin care stratul de suprafata al pielii se inlatura cu ajutorul unor substante. Acestea “ard” stratul in cauza, care se indeparteaza singur in urmatoarele 10 zile de la tratament, timp in care se formeaza un strat nou, curat, fara pete si fara imperfectiuni. Tratamentul se face cu fenol sau cu acid tricloracetic (TCA). Peelingul cu fenol se utilizeaza pentru a trata ridurile fine faciale, pete ale pielii cauzate de sarcina, anticonceptionale, boli virale, expunerea la soare, alte forme de distructii cronice ale pielii cauzate de soare, incluzand si afectiuni precanceroase ale pielii. Sunt necesare aproximativ zece zile pentru a se forma noul strat de piele, timp in care este foarte important sa se respecte cu strictete sfaturile medicului. Noua piele va fi foarte rosie la inceput pentru ca in timp sa capete o nuanta roz. Imediat dupa tratament, portiunea tratata se va acoperi cu o crema speciala. Va puteti relua activitatea dupa vreo doua saptamani. Dupa vindecare, pielea ramane mai deschisa la culoare, mai intinsa, mai neteda si mai curata. Un peeling chimic poate costa intre 200-300 euro.”