Mergi direct la conținut »
Hawaii a devenit primul stat care îl înfruntă pe Donald Trump privind acordul de la Paris
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Hawaii a devenit primul stat care îl înfruntă pe Donald Trump privind acordul de la Paris

Hawaii a devenit primul stat care îl înfruntă pe Donald Trump privind acordul de la Paris

Hawaii a devenit primul stat din SUA care îl înfruntă pe Donald Trump privind acordul de la Paris. Guvernatorul statului David Ige a semnat două legi prin care aplică o serie de prevederi din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, relatează Sky News.

Statul Hawaii a devenit primul care îl înfruntă pe Donald Trump, după ce acesta a retras SUA din acordul de Paris privind schimbările climatice. Prima lege susține nu doar că “schimbările climatice sunt reale, dar sunt principala provocare a secolului 21”.

“Indiferent de acțiunea la nivel federal, legile susțin angajamentele din acordul de la Paris de a combate schimbările climatice și efectele sale”, se mai arată în textul semnat de guvernatorul statului Hawaii.

După anunţul lui Trump, mai multe state şi oraşe americane s-au angajat să respecte Acordul de la Paris, dar Hawaii este singurul stat care a întreprins demersuri legale în acest sens.

Mai precis, Hawaii face parte din US Climate Alliance, o entitate creată săptămâna trecută de guvernatorii statelor California, New York şi Washington pentru a face schimb de informaţii, a promova cele mai bune măsuri pentru mediu şi pentru aplicarea de noi programe privind reducerea emisiilor de carbon în toate sectoarele economiei.

Donald Trump a retras săptămâna trecută SUA din acordul de la Paris, susținând că acesta are un impact negativ asupra economiei. Mai precis, că acesta duce la pierderea a peste șase milioane de locuri de muncă.

Sumar:

 

Close
Închide
  Close