De Mihai Niculescu,

Din punctul de vedere al complexităţii tehnologice este un produs obişnuit. Problema nu e asta, ci accesul la o sursă de substanţă activă, spune Ioan Nani, directorul companiei Antibiotice Iaşi, potrivit Mediafax.

”Furnizorii au crescut foarte mult preţurile, chiar şi de 100 de ori, iar principalii sunt în China şi India, iar acele ţări au limitat exportul, India l-a interzis”, a explicat directorul companiei Antibiotice Iaşi.

Directorul Antibiotice Iaşi ţine legătura cu 3 fabrici din două ţări, două din India şi una din China, de unde poate aduce substanţa activă pentru producţia de hidroxiclorochină.

”Dacă îl aducem putem obține un milion de comprimate, adică 20.000 de tratamente pentru 20.000 de persoane, în 48 de ore. Încercăm să determinăm autorităţile din India să deblocheze pentru noi câteva tone, 2-3 tone de substanţă activă”, a mai spus directorul companiei Antibiotice.

Odată produs medicamentul în ţară, este nevoie şi de autorizare de urgenţă din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Antibiotice Iaşi este o companie aflată în România pe locul 3 în topul producătorilor de medicamente generice şi medicamente fără prescripţie medicală. Deţine 60% din piaţă la nivel mondial la producţia de nistatină, o substanţă activă folosită în industria farma şi cosmetică. Este una dintre puţinele companii care a scăpat de privatizare după anii 90. Peste 50 la sută din acţiunile Antibiotice Iaşi sunt deţinute de Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi:

COVID-19 poate cauza pierderea mirosului. De ce cred cercetătorii că se întâmplă asta

Un consilier local PNL a publicat pe Facebook lista cu cadrele medicale pozitive din Câmpulung Moldovenesc. ”A fost din greșeală”, spune acesta

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar. Medic: “Vom trata parlamentari, dar noi, cadrele medicale, nu suntem testați”

Un fotbalist a murit la 25 de ani, după ce s-a infectat cu COVID-19. La câteva ore au decedat tatăl și unchiul acestuia
GSP.RO
Un fotbalist a murit la 25 de ani, după ce s-a infectat cu COVID-19. La câteva ore au decedat tatăl și unchiul acestuia
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși