Mergi direct la conținut »
Hoții români aruncau în aer bancomatele austriecilor. Bandiții au furat aproape 600.000 de euro
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Hoții români aruncau în aer bancomatele austriecilor. Bandiții au furat aproape 600.000 de euro

Hoții români aruncau în aer bancomatele austriecilor. Bandiții au furat aproape 600.000 de euro

Sătui să tot ”tragă” mărunțiș din cardurile străinilor folosind diverse dispozitive, o mână de bandiți a trecut la alt nivel. Unul mult mai dur. Hoții români aruncau în aer bancomatele austriecilor sau le smulgeau, pur și simplu, din pereți cu ajutorul autoturismelor de care le ancorau cu cabluri de oțel. Așa, infractorii au adunat, în câte luni, aproape 600.000 de euro.

De Cristian Burcioiu,

Orașul austriac Graz și împrejurimile sale au fost, o bună perioadă, scena unor atacuri fără precedent în zonă. Indivizi necunoscuți fie smulgeau bancomatele din pereții băncilor unde erau fixate – folosind mașini de care le ancorau aparatele cu cabluri de oțel -, fie le aruncau în aer folosind gaz exploziv cu inițiere electrică. Cinci asemenea lovituri au vizat tot atâtea bancomate în care se aflau, în total, aproape 600.000 de euro.

Specialitatea casei, stilul smuls sau cel exploziv

Investigațiile polițiștilor Departamentului de Investigații Criminale al Landului Austria Inferioară au dus la ipoteza că hoții care aruncau în aer bancomatele austriecilor sunt români, informație care avea să fie confirmată în urma colaborării cu judiciariștii români. Așa se face că, după câteva luni de anchetă, în care a existat un intens schimb de informații între polițiștii din România și cei din Austria,  echipa comună de investigații româno-austriacă i-a demascat pe toți cei șapte spărgători de  bancomate.

La jafuri, bandiții români foloseau doar mașini furate

”Gruparea folosea două metode. Fie smulgea bancomatul din perete cu ajutorul mașinilor de care ancorau aparatul, fie îl arunca în aer. Apoi îl cu totul și, într-o zonă considerată sigură de ei, îl tăiau, scoteau banii și apoi abandonau acolo resturile ATM-ului făcut bucăți. Mașinile folosite la jafuri erau întotdeauna furate. La perchezițiile care au fost făcute ieri la Galați au venit și șase ofițeri germani care participă la ancheta comună”, ne-au explicat surse judiciare.

Șase hoți sunt aretați, unul e încă liber

Doi dintre bandiți au fost arestați în Austria în urma unei acțiuni a poliției locale, iar alți patru infractori au fost capturați la Galați de judiciariștii români. Un al șaptelea membru al echipei care arunca în aer bancomate sau care le smulgea din pereți este în continuare liber, dar investigatorii îi știu identitatea.

 

Stilul folosit de gruparea românilor care arunca în aer bancomatele austriecilor este foarte apropiat de cel al bandiților din ”academia infractorilor” care atunci când jefuiau magazinele de bijuterii din Anglia spărgeau vitrinele cu ciocanele pentru a nu pierde timp cu desfacerea încuietorilor.

Close
Închide
  Close