Mergi direct la conținut »
ICCJ dă undă verde DNA pentru anchetarea lui Mircea Negulescu
Ştiri Libertatea > Ştiri > ICCJ dă undă verde DNA pentru anchetarea lui Mircea Negulescu

ICCJ dă undă verde DNA pentru anchetarea lui Mircea Negulescu

Instanța supremă a admis, joi, solicitarea procurorilor DNA de redeschidere a urmăririi penale în cazul unei plângeri făcute în anul 2015 pe numele procurorului exclus din magistratură, Mircea Negulescu, și dă astfel undă verde în achetarea acestuia.

De Cătălin Lupășteanu,

„În temeiul art.335 alin.4 Cod de procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispuse prin ordonanţa nr. 81/II-2/2018 din data de 16.04.2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, au decis judecătorii.

Astfel, procurorii DNA, pot face în continuare acte de urmărire penală față de persoanele semnalate în plângerea închisă inițial tot de Direcție.

Plângerea făcută de un „client” al lui Negulescu

Surse judiciare, afirmă pentru Libertatea.ro, că pe numele lui Negulescu ar fi fost făcută la nivelul anului 2015 o amplă plângere penală, de către o persoană care a fost cercetată de către acesta.

Mai precis, spun sursele citate, Mircea Negulescu ar fi fost acuzat în respectiva plângere că ar fi obținut nelegal un teren pe care în prezent ridică o vilă precum și numeroase materiale de construcție necesare lucrărilor.

Despre modalitatea de obținere a acestora, sursele citate afirmă că Negulescu ar fi făcut demersuri nelegale pentru convingerea cedării terenului dar și a bunurilor, către persoane care ar fi fost în vizorul său.

Teren pentru „tânărul comunei”

Sursele Libertatea.ro spun că Negulescu ar fi făcut falsuri în determinarea primarului comunei unde s-ar afla terenul, pentru ca acest să-i acorde fiului său titlul „tânărul comunei”, context în care să primească și respectivul teren.

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Apoi, spun sursele judiciare, la DNA ar fi ajuns și informațiile potrivit cărora vila ar fi fost ridicată cu materiale de la persoane pe care acesta le cerceta.

Astfel, afirmă sursele citate, Negulescu ar fi primit materiale de construcție de la persoane aflate în proceduri judiciare.

Despre această plângere sursele citate afirmă că ar fi stat în nelucrare la DNA iar în final s-ar fi dispus o soluție de clasare.

DNA vrea să-l cerceteze pe Negulescu

Distinct de această plângere, în prezent DNA cere la instanța supremă redeschiderea urmăririi penale în cazul unui dosar închis cu soluție de clasare.

Oficialii instituției nu au dorit să ofere până la acest moment niciun detaliu referitor la respectiva cauză.

La instanța supremă judecătorii au stabilit ca solicitarea procurorilor să fie dezbătută în 25 aprilie, iar dosarul a fost înregistrat în 19 aprilie.

Mircea Negulescu a studiat cazul la arhiva instanței supreme, pentru pregătirea apărării.

Citește și VIDEO | Robotul Sophia, care amenința că distruge omenirea, a ajuns în România. Acesta va primi, în premieră mondială, un card de credit

Close
Închide
  Close