Mergi direct la conținut »
ICCJ stabilește definitiv ca Radu Mazăre sa fie arestat. Se emite mandat internațional pe numele său
Ştiri Libertatea > Ştiri > ICCJ stabilește definitiv ca Radu Mazăre sa fie arestat. Se emite mandat internațional pe numele său

ICCJ stabilește definitiv ca Radu Mazăre sa fie arestat. Se emite mandat internațional pe numele său

ICCJ stabilește definitiv ca Radu Mazăre sa fie arestat. Se emite mandat internațional pe numele său. Avocatul fostului edil Radu Mazăre, Tiberius Bărbăcioru, a încercat să explice, luni, la instanța supremă, că plecarea clientului său în străinătate nu a încurcat cu nimic derularea proceselor sale penale și că numărul mare de dosare declanșate de DNA pe numele său l-au „destabilizat juridic”.

De Cătălin Lupășteanu,

UPDATE 15:20. Completul de cinci judecători al ICCJ a respins contestația fostului edil împotriva deciziei primei instanțe de emitere a a unui mandat internațional pe numele său. La acest moment autoritățile de punere în aplicare a sentinței pot cere urmărirea prin Interpol a fostului primar.

Mai precis, avocatul a explicat că orice proces penal se poate judeca și în lipsa unui inculpat atâta vreme cât acesta își asigură apărarea, drept care poate fi des folosit apoi ca argument în căile de atac.

Astfel, explică avocatul atâta vreme cât Mazăre este apărat de avocat ales el poate lipsi de la termene dreptul său fiind asigurat de către apărătorul plătit de edil.

În altă ordine de idei, avocatul a mai explicat că numărul mare de dosare în care se regăsește numele clientului său au menirea de a-l „destabiliza juridic” în sensul că acesta poate crede că statul a pornit o vendetă împotriva sa.

Niciun detaliu despre locația lui Mazăre

În sala de judecată avocatul lui Mazăre nu a oferit niciun detaliu despre localizarea clientului său, aspect taxat de procurorul DNA prezent la ședință.

„Constatați că, deși lăudabilă, susținerea apărării nu aduce niciun argument sau motiv care sa susțină contestația lui Radu Mazăre.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Constatați că ați întrebat apărarea unde se află inculpatul și nu a fost capabilă să spună de ce a plecat, unde este sau când revine.

Constatați că apărarea nu a luat legătura cu inculpatul. Folosind cuvântul din încheiere, Radu Mazăre a sfidat justiția și tot ce înseamnă acest act”, a spus procurorul DNA în fața instanței.

Se întoarce dacă este achitat

Întrebat în ce condiții va reveni Radu Mazăre în țară avocatul a lăsat de înțeles că sunt șanse mari ca acesta să revină doar în condițiile în care va fi achitat.

„Categoric că poate să existe această posibilitate. Este foarte fezabil argumentul achitării. Dacă domnul Radu Mazăre va fi achitat va exista extrem de mare posibilitatea ca dânsul să se întoarcă în ţară.

Există motive obiective ce îi pot crea domniei sale impresia că domnia sa e din punct de vedere judiciar o țintă ieșită din tiparul obiectiv”, a mai explicat avocatul.

Citește și REPORTAJ / ”Montana” atacă Cercul Polar! Locomotivele de la Craiova vor călători în Suedia, la -40 de grade Celsius (FOTO)

Close
Închide
  Close