MENIU CAUTĂ

Igor Dodon amenință cu organizarea de alegeri anticipate în două săptămâni dacă partidele nu formează o majoritate in parlament

Distribuie

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a anunțat miercuri că dacă în două săptămâni partidele care au atins pragul electoral și au intrat în Parlament nu reușesc să formeze o majoritate, va organiza alegeri anticipate.

Dodon a anunţat că s-a adresat miercuri Curţii Constituţionale pentru a preciza unele aspecte pentru a şti exact când ar putea semna decretul de dizolvare a parlamentului.

Președintele moldovean a cerut informații privind data de la care va începe numărarea celor trei luni în care parlamentul trebuie să-şi înceapă activitatea şi să învestească guvernul – de la 9 martie, când au fost validate mandatele deputaţilor, sau de la 21 martie, când a avut loc şedinţa de constituire a legislativului.

„Este o premieră în istoria modernă a Republicii Moldova când la expirarea a trei luni de la alegerile parlamentare, la două luni de la şedinţa de constituire a acestuia nu avem preşedinte al legislativului, nu avem majoritate parlamentară, un guvern funcţional’, a declarat preşedintele moldovean. ‘ Condamn egoismul politic şi ambiţiile exagerate ale unor deputaţi şi grupuri parlamentare. Oamenii aşteaptă rezultate, aşteaptă crearea majorităţii parlamentare, ca deputaţii să se apuce de lucru”, a declarat Dodon, criticând partidele politice.

”Cel mai probabil au rămas doar două săptămâni. Până pe 7 iunie. Dacă nu faceţi o majoritate parlamentară, eu voi dizolva parlamentul”, a avertizat Dodon partidele intrate în noul legislativ: Partidul Socialist (prorus, proprezidenţial), Partidul Democrat (PD, al controversatului oligarh Vlad Plahotniuc), Blocul ACUM (Partidul Acţiune şi Solidaritate /PAS/ plus Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr /PPDA/) şi Partidul Şor.


Citește și: Ce cred principalii candidați la europarlamentare despre un subiect de care depinde viața pe Pământ. Politicienii români față în față cu schimbările climatice


 

Citește mai multe despre Igor Dodon pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Albert Ignatenko le transmite oamenilor “capacitățile de clarviziune”
Comentarii