Mergi direct la conținut »
Igor Dodon nu vrea să dea Statelor Unite teren pentru ambasadă în Republica Moldova
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Igor Dodon nu vrea să dea Statelor Unite teren pentru ambasadă în Republica Moldova

Igor Dodon nu vrea să dea Statelor Unite teren pentru ambasadă în Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon nu vrea să dea Statelor Unite teren pentru ambasadă. ​Acesta refuză să cedeze pământ americanilor chiar dacă va ajunge la suspendare și susține că nu va semna proiectul de lege privind cedarea către ambasada SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului sediu, scrie Unimedia.info.

„Proiectul de lege privind transmiterea Ambasadei SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului lor oficiu nu-l voi semna chiar și dacă vom ajunge la suspendare. Să ştie cetăţenii că Dodon a fost suspendat din funcție pentru că a refuzat să cedeze pământ americanilor pentru construcţia ambasadei.

I-am spus personal ambasadorului SUA că nu accept această decizie. I-am propus să amânăm soluţionarea acestei probleme, revenind la ea după alegeri sau găsind un alt loc pentru edificiu, iar pe acest teren să fie amenajat un parc sau o zonă de odihnă pentru chişinăuieni.

Ne dorim relaţii bune cu SUA, dar nu acceptăm să ne fie impuse valori străine sau să fim folosiţi în confruntări împotriva altor state. Noi trebuie să preluăm tot ce-i mai bun de la ruşi, americani, dar mereu să pornim de la propriile interese naţionale, de la ceea ce este util cetăţenilor noştri. Dacă vom proceda astfel, vom fi respectaţi de toţi – şi de cei din Vest, şi de cei din Est. Este unica soluţie pentru Moldova”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Citește și: INTERVIU/ Igor Dodon, președintele Republicii Moldova: „Nu sunt antiromân. Sunt, categoric, antiunionist” – VIDEO

Unimedia amintește că, la data de 20 iulie, Parlamentul de la Chișinău a votat proiectul de lege prin care se desființează Stadionul Republican, iar terenul acestuia va fi oferit Ambasadei Statelor Unite pentru construirea unui nou sediu.

Stadionul Republican a fost demolat în vara anului 2007, iar în locul stadionului urma să fie construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri cu parcare și un hotel.


CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/ Mati, mărturii din infern. Bătrânii care au supraviețuit ascunși în casa lor albă. ”A început să bată vântul ca niciodată. Geamurile s-au spart și flăcările ne-au înconjurat…”

Close
Închide
  Close