Ii invata tenis de camp pe americaniAdrian Pelmus este cu siguranta cel mai cunoscut emigrant roman din statul american Florida. A plecat din tara imediat cum a implinit 18 ani, si-a continuat studiile la Universitatea din Alabama, iar in prezent este directorul unui club renumit de tenis de camp destinat numai celor cu dare de mana. Se considera un om implinit si spune ca nu s-ar mai intoarce niciodata definitiv in Romania.


La noua ani parintii l-au inscris la o scoala de tenis de camp din Bucuresti, pentru ca baiatul lor sa faca un sport. A jucat tenis vreme de trei ani la clubul Dinamo, dupa care a continuat la Tenis Club Bucuresti. La varsta de 10 ani era deja campion municipal si s-a clasat locul trei la campionatele nationale. A castigat apoi un loc pe podium la fiecare concurs de tenis organizat in tara, pana a implinit 18 ani, cand a plecat cu lotul national de tenis la campionatul mondial din Miami. Odata ajuns aici a fost repede remarcat de diferiti antrenori de la mai multe facultati americane, care i-au propus, pe rand, o bursa de studii, cu conditia ca el sa joace tenis pentru universitatile lor. A ales din toate ofertele University of Mobile, din statul Alabama.

Dupa facultate a ajuns director de club

Ii invata tenis de camp pe americani‘A fost greu la inceput. Nu stiam bine limba si nu aveam nici un prieten. Ma simteam pierdut si singurele clipe de bucurie pentru mine erau atunci cand dadeam telefon acasa si auzeam vocile parintilor. Incet, incet
m-am acomodat cu noua mea viata si lucrul care m-a determinat sa raman a fost faptul ca jucam tenis la greu.

Ii invata tenis de camp pe americaniEram si sunt pasionat de acest sport, iar acolo, la universitate, mi se dadea posibilitatea sa joc peste 60 de partide pe an in diferite competitii, plus ca ma puteam antrena zilnic in conditii mult superioare celor din Romania’, ne-a declarat Adrian Pelmus.

La finalul anilor de studiu, lui Adrian i s-a oferit un loc de munca la celebra academie de tenis a lui Nick Bollettieri, in care era partenerul de joc al tuturor vedetelor tenisului mondial. Pe atunci avea doar 25 de ani. In scurt timp, a ajuns director de club, pozitie pe care o ocupa si in ziua de astazi.

La clubul romanului, ora de tenis se taxeaza cu 60 de dolari; exista opt terenuri luminate, sala de fitness si o piscina.


„Eu am antrenat-o pe Maria Sharapova”


Ii invata tenis de camp pe americani‘Am antrenat jucatori care astazi sunt in topul mondial, printre care Maria Sharapova si Jelena Jankovici. Am devenit chiar asistentul personal al lui Nick Bollettieri. De aici am avut tot felul de oferte ca antrenor si director de club, iar in final, dupa o selectie riguroasa, am fost ales directorul clubului de tenis Newport Bay din Boca Raton – Florida, unde lucrez si in prezent. Fac ce imi place si castig suficient cat sa-mi permit absolut orice mi-as dori’, ne-a mai spus Adrian Pelmus. Munceste si cate 10 ore pe zi, dar, dupa cum singur spune, nu simte oboseala, pentru ca face exact ce si-a dorit de mic copil:toata ziua joaca tenis si ii invata si pe altii din tainele acestui sport nobil.


Adrian Pelmus


Ii invata tenis de camp pe americaniData nasterii: 31 ianuarie 1975
Locul nasterii: Bucuresti
Ultima data in Romania: mai 2007
Domiciliul actual: Florida

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
HOROSCOP
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
RECOMANDĂRI